Πόσες ευκαιρίες παρουσιάζονται στη ζωή μας για να πάμε στην Ανταρκτική; Καμία. Και θα συνεχίσει να ισχύει αυτό, γιατί η Airbnb δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες από τις οποίες θα επιλέξει 5 άτομα για να στείλει σε μια αποστολή στο νοτιότερο σημείο του πλανήτη.

Όπως ανακοίνωσε μέσα από την πλατφόρμα της, η Airbnb θα πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για ένα μήνα στην Ανταρκτική σε 5 άτομα, με στόχο αυτά να έρθουν σε επαφή με την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται σε αυτή την κινητή ήπειρο πάγου.

Για πάρα πολλούς η Αρκτική και η Ανταρκτική έχουν ως μόνο πρόβλημα τους πάγους που λιώνουν. Όμως υπάρχει κι ένα ακόμα πρόβλημα που είναι ξεκάθαρο ότι προέρχεται από τον άνθρωπο και δε μπορεί να το αμφισβητήσει ούτε ο αρνητής της κλιματικής κρίσης.

Το πλαστικό που καταλήγει στους ωκεανούς, ακόμα κι αν διασπαστεί, δεν φεύγει ποτέ από το νερό. Ταξιδεύει. Και στο ταξίδι δεν υπάρχει περιορισμός. Γι΄αυτό τα 5 άτομα θα κληθούν να συλλέξουν δείγματα από πάγο της Ανταρκτικής, ώστε να τα αναλύσουν και να δουν το μικροπλαστικό που έχει διεισδύσει μέσα τους.

Τα άτομα που θα επιλεγούν δε χρειάζεται να έχουν κανένα επιστημονικό background, αλλά θα πρέπει να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις φυσικής, ώστε να ολοκληρώσουν tasks. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, γιατί θα χρειαστεί να σκαρφαλώσουν σε παγόβουνα.

Το πρώτο στάδιο της αποστολής θα γίνει στο Πούντα Αρένας στη Χιλή, με τη βασική εκπαίδευση των μελών για την επιβίωση στο χιόνι. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Νότιο Πόλο και θα εξερευνήσουν περιοχές όπως Το Κεφάλι του Ελέφαντα, Ο Παγοκαταρράκτης του Drake και η Ανεμοδαρμένη Κορυφή του Charles.