Η χτεσινή βραδιά των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων ήταν πολύ σημαντική για τη Rihanna για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί τιμήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της με το βραβείο Icon και εμπλούτισε τη συλλογή της με ένα σπουδαίο τιμητικό έπαινο. Δεύτερον, γιατί δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Jay Z, ο οποίος μίλησε (μέσω video) για το κορίτσι από τα εξωτικά Barbedos που είχε ανακαλύψει o ίδιος. Τρίτον, γιατί έκανε μια πολύ συγκινητική ερμηνεία με το τραγούδι Diamonds. Και τέλος, γιατί το βραβείο το παρέλαβε έκπληκτη και ενθουσιασμένη από τα χέρια της μαμάς της. 

Η Monica Fenty Braithwaite, ντυμένη κομψά με άσπρη φούστα, μαύρο top και λαμπερό κοραλί κραγιόν, έκλεψε την παράσταση με τα αληθινά και όμορφα λόγια που απηύθυνε στην κόρη της. Κρατώντας το χέρι της 25χρονης σταρ ξεκίνησε να λέει πόσο πολύ υπερήφανη ήταν για εκείνη, αφού γνώριζε πολύ καλά ότι ο δρόμος προς την επιτυχημένη καριέρα δεν ήταν πάντα εύκολος και στρωμένος με ροδοπέταλα. «Απόψε σε χειροκροτώ και σε συγχαίρω που είσαι τόσο δυνατή, τόσο θετική, τόσο ταπεινή και τόσο συγκεντρωμένη/προσηλωμένη στο στόχο σου».

Διαβάστε ακόμα Chris Brown: Ελεύθερος και ήρεμος μετά την αποτοξίνωση 

Τα πηγαία και κολακευτικά λόγια της μαμάς Monica δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά είχαν και συνέχεια: «Είναι τρομερό πώς μπορείς να παίρνεις πάντα τα καλά από όλες τις εμπειρίες σου. Είμαι πολύ τυχερή που γίνομαι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής στην καριέρα σου».

Η Rihanna θυμήθηκε πόσο σημαντικό και καταλυτικό ήταν το «ναι» της μαμάς της πριν από δέκα περίπου χρόνια, όταν είχε δοθεί στο 15χρονο κορίτσι η ευκαιρία να ξεκινήσει τη μουσική του καριέρα. Αν και η Fenty ήταν σκεπτική με το αν η έφηβη κόρη της έπρεπε να σταματήσει το σχολείο, τελικά δεν της χάλασε το χατήρι. «Στην κυριολεξία ικέτευα και παρακαλούσα να με αφήσει. Και θέλω να σ’ ευχαριστήσω για αυτό το ναι και όλοι σε ευχαριστούμε για αυτό το ναι, γιατί ήταν η αρχή των πάντων». H τραγουδίστρια του Umbrella ήταν τόσο ενθουσιασμένη που δεν ήξερε ποιον να πρωτοευχαριστήσει, -την οικογένεια, τους φίλους, τα αδέρφια, την ομάδα, τους θαυμαστές της. «Σας αγαπώ όλους. Εσείς μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω. Δεν το πιστεύω ότι είμαι 25 χρονών και λαμβάνω αυτό το βραβείο!».

Δείτε επίσης Με ποιο Ελληνικό προϊόν ξεβάφεται η Rihanna;