Θα φανταζόταν κανείς ότι σε ένα μέσο όπως το BBC, δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει τέτοια χοντρή γκάφα. Θα περίμενε κανείς ότι ακόμα κι αν ένας μπερδευτεί ή δεν γνωρίζει, θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα του πει «δεν είναι αυτός ο Κόμπι, αυτός είναι ο Λεμπρόν». Φαίνεται όμως πως οι Βρετανοί δεν το έχουν παντελώς με το μπάσκετ και ίσως απ΄αυτό μπορεί κάπως να δικαιολογηθεί το λάθος τους.

Το βράδυ της Κυριακής ετοίμασαν στο δίκτυο ένα αφιέρωμα για τον Κόμπι Μπράιαντ, όπως έκανε κάθε τηλεοπτικό δίκτυο που σέβεται τον εαυτό του. Κι ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά και το σπικάζ ήταν οκ, κάποια στιγμή παρεμβάλλεται βίντεο με τον Λεμπρόν Τζέιμς και φάσεις από φετινά παιχνίδια των Λέικερς. Δηλαδή όχι μόνο δεν είδαν ότι είναι ο Λεμπρόν, όχι μόνο δε γνώριζαν ότι δεν φόρεσε ποτέ το 23, αλλά δεν γνώριζαν και πως έχει σταματήσει το μπάσκετ ο Κόμπι από το 2016.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας από τους ανθρώπους της ομάδας του BBC ζήτησε συγγνώμη μέσω Twitter για το ατόπημα, αλλά δεν γλύτωσε την καζούρα από πολλούς που του απάντησαν.