Είναι γεγονός ότι οι μεγαλύτερες επαναστάσεις ξεκινούν από τις τέχνες. Στις μέρες μας όμως ακούμε μόνο ορισμένες φωνές, γιατι οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν βολευτεί, όπως πιστεύει. Ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε τις άσχημες συμπεριφορές που έχει δεχτεί από ανθρώπους του χώρου.

«Με έκριναν χωρίς να κοιτάξουν την ψυχή μου και τη διάθεση της κουλτούρας και των γνώσεων μου. Έκανα, για παράδειγμα, μια θεατρική παραγωγή στο θέατρο Μίνωα το 1995. Ερχόταν η αστυνομία για να βάλει τάξη στον τόσο κόσμο. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις επιτυχίες μου και ούτε με ενδιέφερε. Το ‘ίδιο και με την τηλεόραση. Έτσι το είπα. Επίσης με είχαν συνδέσει με το γέλιο, όποτε πήγαινα σε εκπομπές να μιλήσω για τον άνθρωπο ή την κοινωνία, γελούσαν ακόμη και τότε», δήλωσε στο Εγώ ο καλλιτέχνης.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Ζουγανέλης: «Πέρασα πάρα πολύ σκληρά. Έχω πονέσει με τις φασιστικές λογικές

Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να επηρεάσει το κοινό είναι κάποιος με μεγάλη απήχηση, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Αυτό κάνω. όχι για να επηρεάσω, αλλά για να λειτουργήσω στην αμοιβαιότητα και να απαντήσω. Πείτε με ηλίθιο, αλλά είμαι ο μοναδικός καλλιτέχνης που ασχολείται με τα πολιτικά. Έκανα δύο ολόκληρα CDs που μιλούν για την κατάσταση την οποία βιώνουμε, τον έρωτα και τις αξίες που κατέρρευσαν. Μου είπε κανείς “μπράβο”;».