Σε ηλικία 85 ετών πέθανε χθες, Πέμπτη 31/10, στο σπίτι του στο Κιάτο ο Γιάννης Σπανός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους αναφορικά με την αιτία του θανάτου του, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης «έφυγε» στον ύπνο του μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Σπανού στο People: «Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν ήμουν παιδί θαύμα»

Τον Γιάννη Σπανό βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι του ο επιστήθιος φίλος του Βασίλης Σουσούνης, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από την ανιψιά του συνθέτη, Σοφία, που δεν μπορούσε να τον εντοπίσει στο τηλέφωνο και ανησύχησε.

Ο Βασίλης Σουσούνης που περιγράφει στην εφημερίδα Espresso, «Η ανιψιά του πικοινώνησε μαζί μου για να δει τι συμβαίνει. Αμέσως έτρεξα στο σπίτι του Γιάννη για να δω αν είναι καλά. Κρατούσα κλειδιά που μου είχε δώσει ο ίδιος γιατί τον φρόντιζα εδώ στο Κιάτο που έμενε μόνιμα πλέον. Φώναξα δυο τρεις φορές έξω από το σπίτι του και, όταν είδα ότι δεν απαντούσε, πήρα τα κλειδιά που μου είχε δώσει και άνοιξα. Φώναξα «Γιάννη Γιάννη» και όπως πηγαίνω στην κρεβατοκάμαρα, τον είδα ξαπλωμένο με τις πιτζάμες. Σαν να κοιμόταν. Κατάλαβα ότι ήταν νεκρός. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι».

«Ο γιατρός μας είπε πως ήταν νεκρός από το προηγούμενο βράδυ γιατί το σώμα του είχε ήδη παγώσει. Έφυγε το φιλαράκι μου», δήλωσε συγκινημένος.

Η κηδεία του Γιάννη Σπανού θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Κιάτο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη 13.00.