Σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης εντοπίστηκε μία 5χρονη στην πόλη Εμπερσβάλντε, στα βόρεια περίχωρα του Βερολίνου. Το κοριτσάκι είχαν αφήσει κλειδωμένο για χρόνια στο υπόγειο οι γονείς της, ενώ οι ειδικοί που διαπίστωσαν σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη του, αποφάνθηκαν ότι είχε να δει για χρόνια το φως του ήλιου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, όπως ανέφερε και ο εισαγγελέας της Φρανκφούρτης Ίνγκο Κετσιτσιάν, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA η εφημερίδα Bild, αλλά και η  Märkische Oderzeitung ήταν που «σήκωσαν» το θέμα της εγκατάλειψης του παιδιού.

Βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων, η σωματική και διανοητική ανάπτυξη του κοριτσιού εμφάνιση σημαντική υστέρηση και αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 20 Δεκεμβρίου, οι γονείς της και η κατάστασή τους ήταν γνωστή στις αρχές εδώ και πολλά χρόνια.

Στο ίδιο υπόγειο που βρέθηκε το άτυχο κοριτσάκι, εντοπίστηκαν άλλα δύο παιδιά, ο αδελφός και η αδελφή της μικρούλας, τα οποία ωστόσο είναι σε καλύτερη κατάσταση από ιατρικής άποψης.