Η τραγουδοποιός Κάρλι Σάιμον έγραψε μία αυτοβιογραφία με τίτλο «Touched by the Sun: My Friendship With Jackie» και παραδέχεται ότι της πήρε αρκετά χρόνια για να μιλήσει δημόσια για τη φιλία της με τη Τζάκι Κένεντι, η οποία άνθισε την τελευταία δεκαετία της ζωής της δεύτερης. Η συγγραφέας γράφει μέσα στο βιβλίο ότι ο γιος της Τζάκι, ο Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ, ήταν αυτός που της τη σύστησε στο Martha’s Vineyard, το 1983. Οι δύο γυναίκες ανέπτυξαν μια πολύ στενή φιλία που διατηρήθηκε ως το θάνατο της Τζάκι, το 1994, σε ηλικία 64 ετών.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε εξομολογηθεί, μεταξύ άλλων, στη Σάιμον πως είχε μεγάλη ανάγκη από κάποιου είδους προστασία και ο Ωνάσης είχε τη δυνατότητα να την προσφέρει σ’ εκείνη και στην οικογένειά της. Έτσι, παντρεύτηκαν το 1968, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Κένεντι το 1963. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Οι καλεσμένοι ήταν ελάχιστοι και είχαν φτάσει την προηγούμενη ημέρα στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο. «Χρειαζόμουν αυτή την προστασία για τα παιδιά μου, την Καρολίν και τον Τζον. Αυτή είναι η έμφυτη τάση της γυναίκας – να προστατεύει τα παιδιά της με κάθε τρόπο».

«Μου είπε ότι ήταν πολύ σέξι. Της τραγουδούσε στο γιοτ του την πήγαινε σε υπέροχα μέρη για να κάνουν έρωτα», θυμάται η Σάιμον. «Ήξερε ότι το να τον παντρευτεί ήταν μια κίνηση «κακού κοριτσιού». Στην πραγματικότητα δεν κατάλαβα ποτέ αν το έκανε από πείσμα ή επειδή τον αγαπούσε στ’ αλήθεια».

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr