Ο 28χρονος νεαρός από την Κεφαλονιά, Βασίλης Κεκάτος, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να αποσπάσει τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους.

Η μικρού μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη έχει τίτλο, «Η Απόσταση Αναμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». Η ταινία περιγράφει την συνάντηση δυο αγνώστων νεαρών ανδρών που συναντιούνται τυχαία σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού, αργά τη νύχτα. Ο ένας άνδρας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Ο 28χρονος σκηνοθέτης σηκώθηκε φανερά συγκινημένος να παραλάβει το βραβείο του και δήλωσε πως «η καρδιά μου θα σταματήσει» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της ταινίας, αφιερώνοντας τον «Χρυσό Φοίνικα» στην οικογένεια και τους φίλους του.

Να θυμίσουμε πως λίγο καιρό πριν, ο Βασίλης Κεκάτος είχε κερδίσει και το Queer Palm καλύτερης μικρού μήκους ταινίας για το συγκεκριμένο φιλμ.Όπως εξήγησε η επιτροπή, το βραβείο δόθηκε στο φιλμ «για την ευαίσθητή του προσέγγιση στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία».