Από τη Ζέτα Καραγιάννη

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Το πατρικό σπίτι του ηθοποιού, εκεί που είχε τις πρώτες του αναζητήσεις, ήταν στη Νέα Σμύρνη. Φτωχική γειτονιά, όπως οι περισσότερες στην Ελλάδα του 1939, οπότε και γεννήθηκε.

Ο πατέρας του, αξιωματικός του Ναυτικού, αυστηρός αλλά και με κρυφές ευαισθησίες που φρόντιζε να εκδηλώνει γράφοντας χρονογραφήματα σ’ ένα λογοτεχνικό περιοδικό. Μια δυο φορές νοσηλεύτηκε σε κλινική, αφού, όπως έλεγαν οι γιατροί, «ήταν άρρωστος με τα νεύρα του».

Δείτε εδώ, Perfect bodies: Μια αντρική υπόθεση

Η μητέρα του, Μαρία, μια τρυφερή, όμορφη γυναίκα, ήρθε από τη Σμύρνη με τον ξεριζωμό του 1922. Σε εκείνη οφείλει το σχήμα των ματιών του και στη γιαγιά του το χρώμα τους, που αργότερα θα μάγευε το σελιλόιντ.

Δίπλα του μεγάλωνε η αδελφή του, Καίτη. Μέχρι που μια μέρα το 10χρονο κορίτσι, παίζοντας σε μια οικοδομή, έπαθε ατύχημα βυθίζοντας στο θρήνο την οικογένεια. «Ήμουν 3 χρόνων, αλλά θυμάμαι τη μέρα που πέθανε η Καίτη. Τα αναφιλητά της μάνας μου, τη θλίψη του πατέρα, τους συγγενείς που μ’ έπαιρναν παράμερα για να μου πουν τα γεγονότα» λέει για την πρώτη αυτή ισχυρή ανάμνηση.

Διαβάστε περισσότερα για την εξομολόγηση ζωής του ηθοποιού στο People που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα.