Την συμμορία που είχε «ρημάξει» προ μηνών τα νότια και βόρεια προάστια της Αθήνας, βάζοντας στο μάτι και πολλούς διάσημους, κατάφερε να εξαρθρώσει η αστυνομία, συλλαμβάνοντας έναν 22χρονο αλβανικής καταγωγής.

Τέτα Καμπουρέλη, Τόνυ Μαυρίδης, Νίκος Βέρτης και Στιβ Κακέτσης είναι μεταξύ των διάσημων θυμάτων, με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί ένας 22χρονος Αλβανός ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος, ο οποίος πιθανολογείται ότι διαφεύγει στην Αλβανία.

Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών αλλά και του Τόνυ Μαυρίδη, εννέα ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι διαρρήξεις, επτά περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων.

ver_eg1

Η σύλληψη του 22χρονου έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής ενώ ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τρείς ομοεθνείς του, ηλικίας 25 και 26 ετών, καθώς και ένας 28χρονος ο οποίος είναι δραπέτης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων ληστειών και κλοπών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απόδρασης κρατουμένου καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον Απρίλιο του 2016, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση έχοντας ως σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών. Ειδικότερα, διατηρώντας διαφορετική σύσταση κάθε φορά, αλλά πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 28χρονου δραπέτη, διέπερατταν, βραδινές κυρίως ώρες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

ver_eg3

Ως προς τον τρόπο δράσης, κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα, αρχικά εντόπιζαν τις υποψήφιες οικίες και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα, είτε έπειτα από παραβίαση τους. Στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν εντός, με την απειλή των όπλων τους, τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των χρηματοκιβωτίων τους. Επιπλέον, εξωτερικά των οικιών, παρέμενε κάποιο από τα μέλη ως τσιλιαδόρος ώστε να επιτηρεί και να ενημερώνει.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός, ότι κινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα ενώ κατά την διάρκεια της διαφυγής τους αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στις περιπτώσεις που τα εντόπιζαν στον εξωτερικό χώρο, τα αφαιρούσαν και αυτά. Ακολούθως, τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις αρχές, ενώ σε όσα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού,  τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος.

ver_eg2

Επίσης, κατά την διάρκεια της διαφυγής τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να βάλλουν σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Μετά από έρευνα σε σπίτια, κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτών εργαλείων, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των 11.340 ευρώ και των 1.100 δολαρίων καθώς και ποσότητες ναρκωτικών, ενώ βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ οχήματα.