Συνεχίζουν την προσπάθεια καθαρισμού της πλατείας Βικτωρίας τα συνεργεία του δήμου της Αθήνας, πέντε ημέρες αφότου αποχώρησαν από εκεί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Άνδρες της αστυνομίας έχουν αναλάβει να «προστατέψουν» την πλατεία από νέα κύματα μεταναστών και να μην επιτρέψουν σε κανέναν πρόσφυγα να εγκατασταθεί πέραν από τους χώρους που έχουν δοθεί. Στο πλαίσιο αυτό, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις βλέπουν ομάδες μεταναστών και προσφύγων τους ειδοποιούν πως θα πρέπει να μετακινηθούν στο κλειστό του Γαλατσίου, στο Ελληνικό ή στον Ελαιώνα.

Την μεταφορά των μεταναστών έχουν αναλάβει με ειδικά δρομολόγια, αστικά λεωφορεία τύπου «φυσαρμόνικα» με την ευθύνη του υπουργείου Μεταφορών.

Τα συνεργεία του δήμου της Αθήνας έχουν πιάσει δουλειά εδώ και πέντε ημέρες, προσπαθώντας να καθαρίσουν την πλατεία από σκουπίδια και ακαθαρσίες που άφησαν πίσω τους οι μετανάστες, ενώ ένα άλλο κλιμάκιο επιδιορθώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Παρόμοια εικόνα και στο Πεδίον του Άρεως, όπου χθες και προχθές, άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας απομάκρυναν μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί εκεί με τις σκηνές τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναλάβει την φύλαξη του χώρου με πεζά τμήματα να πραγματοποιούν περιπολίες εντός του πάρκου.

Πηγή: Protothema.gr