Οι τελευταίοι μήνες έχουν αποδειχτεί πολύ ουσιαστικοί ώστε γίνει κατανοητό και στον πιο αδαή ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι ψέμα, δεν είναι κάτι που ΘΑ γίνει. Γίνεται ήδη. Και φαίνεται πως οι Έλληνες το έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους και σε συνδυασμό με τις Παρασκευές για το κλίμα που καθιερώθηκαν τον τελευταίο μήνα, ύστερα κι από τον ντόρο με την Γκρέτα.

Τουλάχιστον αυτό απορρέει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η WWF Greece ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με το τι πιστεύουν οι Έλληνες για την κλιματική αλλαγή και ποιες θεωρούν ότι είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Το 81% των Ελλήνων ζητά άμεσα μέτρα, ενώ όσοι την αποδέχονται, πιστεύουν σε ποσοστό 93% ότι είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και ένα 5% την αποδίδει σε φυσικά αίτια.

Όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να παρθούν, το 90% εστιάζει στις ανανεώμενες πηγές ενέργειας. Τέλος, ένα ποσοστό 62% κρίνει την πολιτική βούληση ως το πρώτο μεγάλο βήμα για να αλλάξει η ανθρώπινη δραστηριότητα κι ένα 61% την ατομική βούληση.