Μια ευκαιρία να δείξει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα αντρικό προπύργιο θα έχει η Αγγελική Κούρκουλου, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που θα κάνει μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα. Και μάλιστα δεν αφορά σε ένα ματς ελληνικού πρωταθλήματος που θα ήταν, θεωρητικά ένα εύκολο βάπτισμα του πυρός, αλλά πρόκειται για αγώνα του ισπανικού κυπέλλου, του Copa del Rey, ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και τη Μιράντες.

Όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος του Open, που έχει τα δικαιώματα του Copa del Rey, Γιώργος Κοσμάς, η Αγγελική Κούρκουλου γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα κάνει μετάδοση τηλεοπτικά, αφού ραδιοφωνικά είχε προηγηθεί η Βάσω Μώραλη.

«Στο OPEN γράφεται Ιστορία: η Αγγελική Κούρκουλου γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα περιγράψει (ολοκληρωμένο και live) αγώνα ποδοσφαίρου σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, βαδίζοντας στον δρόμο που άνοιξε η σπουδαία Vasso E. Morali η οποία ήταν η πρώτη συνάδελφος που έκανε ποδοσφαιρικές μεταδόσεις στο κρατικό ραδιόφωνο στα ‘80s.

H Αγγελική μαζί με τον Michalis Tsigris θα περιγράψουν αύριο στις 22.00 τον αγώνα της ομάδας-έκπληξη του Copa del Rey Μιραντές με τη Βιγιαρεάλ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης που θα μεταδοθεί ζωντανά από την υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Μόνο χαρά και περηφάνεια που ένα τόσο ταλαντούχο και χαρισματικό παιδί με το σπάνιο ήθος της Αγγελικής σπάει το στερεότυπο ότι οι μεταδόσεις ποδοσφαίρου είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Αγγελική, go for it».

Τα εύσημα αξίζουν σαφέστατα στον κύριο Κοσμά και το Open, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η κίνηση έρχεται 9 μήνες μετά την πρώτη γυναικεία μετάδοση σε αγώνα Ευρωλίγκας από την καταπληκτική Δώρα Παντέλη για τα κανάλια Novasports.