Από τον Πάνο Γεωργίου

Πρωταθλήτρια του στίβου, πρωταγωνίστρια στις διεθνείς πασαρέλες, κεντρικό πρόσωπο στις καλές ειδήσεις για τη χώρα. Η πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εύχεται να κριθεί στις ευρωεκλογές από το έργο της ενώ μιλάει στο PEOPLE για τη σχέση με τα δύο της αγόρια.

Πώς είσαι ως μαμά; Είσαι η κλασική Ελληνίδα μάνα;

Ναι, είμαι.

Τρέχεις πίσω από τα αγόρια σου με τις ζακέτες;

Ναι! (γέλια) Έχω δύο αγόρια, τα οποία είναι όλη μου η ζωή. Είμαι πολύ ειλικρινής και λέω πως από τότε που τα απέκτησα δεν υπάρχει πλέον «εγώ», αλλά μόνο «εσύ», κι έχει να κάνει με τον καθένα από τους δύο χωριστά. Ο καθένας τους έχει τη δική του προσωπικότητα και το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι υγιείς και να προσέχουν τον εαυτό τους. Είμαι βέβαιη πως θα βρουν τον δρόμο τους. Τους μεγάλωσα με αρχές και αξίες και πιστεύω πως μπορούν να βρουν αυτά που θα τους κάνουν ευτυχισμένους. Και, τέλος, εύχομαι να είναι και υπερήφανοι για εμένα και με όσα ασχολούμαι.

photo credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Δουλεύοντας πολλές ώρες, υπήρξαν στιγμές που ένιωθες τύψεις;

Πάντοτε μια μητέρα θα νιώθει αυτές τις τύψεις, ακόμη κι αν δεν πρέπει. Όταν ήταν πιο μικρά, ήθελα να είμαι συνεχώς εκεί, μαζί τους. Βέβαια, ήθελα και να είναι ανεξάρτητοι, γιατί είναι αγόρια. Όπως κι εγώ ήμουν, ως κορίτσι. Τα κορίτσια είναι πιο ανεξάρτητα από τα αγόρια. Νομίζω πως το έχω πετύχει… Ήμουν κοντά τους όσο έπρεπε και, στη συνέχεια, όταν μεγάλωσαν, έφυγαν και τότε ήταν που τους έλεγα «Ελάτε λίγο να σας δω». (γέλια) Άλλαξαν οι ρόλοι. Θέλω για εκείνα ό,τι θέλουν όλες οι μητέρες για τα παιδιά τους: Να είναι υγιή και ασφαλή.

Κουντουρά: Γιατί παραιτούμαι από υπουργός Τουρισμού

Δεν τους τηλεφωνείς τρεις φορές την ημέρα;

Όχι. Ειδικά με το τηλέφωνο, έχουν εκείνοι παράπονο πως δεν τους παίρνω. Αλλά τους έχω πει πως θέλω να μου στέλνουν μηνύματα και να μου λένε πού βρίσκονται για να είμαι ήσυχη. Εγώ δεν τους ενοχλώ με τηλεφωνήματα, είμαι διακριτική.

Θέλεις να είσαι φίλη τους ή πάνω απ’ όλα βάζεις τον ρόλο της μητέρας;

Νομίζω και τα δύο. Από τη μία, είμαι η μητέρα τους, τρέφω για εκείνα μια ανιδιοτελή αγάπη και ξέρουν πως θα είμαι πάντα εκεί. Από την άλλη, όμως, θέλω και να με εμπιστεύονται, να μοιράζονται μαζί μου τους προβληματισμούς τους, γιατί πιστεύω πως μπορώ να τους βοηθήσω, μπορώ να τους πω μια γνώμη. Υπήρξα κι εγώ έφηβη και ίσως η εμπειρία μου να τους είναι χρήσιμη. Πάντα προσπαθώ –και το έχω πετύχει– να συζητάμε. Άσχετα αν μετά κάνουν το δικό τους και έτσι μαθαίνουν από τα λάθη τους. Πιστεύω πως όταν τους λες κάποια πράγματα, τους μένουν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος!