Την απάντησή του στις κατηγορίες 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα στη Κέρκυρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση με καυτό λάδι από τον υπεύθυνο κουζίνας και υπέστη εγκαύματα, έδωσε ο Έκτορας Μποτρίνι. O νεαρός καταγγέλει ότι υπέστη τα πάνδεινα από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Ο μαθητευόμενος μάγειρας καταγγέλλει τον υπεύθυνο για επίθεση σε βάρος του: «Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα. Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού».

Μποτρίνι: «Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες»

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Τι απαντά ο δικηγόρος του 19χρονου

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος , όπως υποστηρίζει, υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι’ αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει με δηλώσεις του στο OPEN TV: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Με πληροφορίες από το ethnos.gr