Για το εγκαταλλελειμένο βρέφος που βρέθηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος της οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού».

Όπως δήλωσε στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30»: «Είμαι σε επαφή με την εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία έχει γνώση κι ευαισθησίες. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν πάει σε οικογένειες και είναι καλά, χαρούμενα κι έχουν ξεφύγει από τη φρίκη που έζησαν ως βρέφη ή ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά».

Για το ολίγων ημερών βρέφος είπε: «Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει στην βιολογική του οικογένεια, χωρίς να παρεμβληθεί κανένα ίδρυμα, έχει βρει μία νόμιμη διαδικασία η εισαγγελία και πάει το παιδί κατευθείαν στην αγκαλιά μιας οικογένειας».

Η 19χρονη μητέρα του βρέφους συνελήφθη από την αστυνομία, αφού παραδέχτηκε ότι πράγματι εγκατέλλειψε το λίγων ημερών μωρό της. «Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με την γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδά μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό», δήλωσε στους αστυνομικούς.

*Με πληροφορίες από το ethnos.gr