Σπαρακτική ήταν η κατάθεση του Γιάννη Τοπαλουδη ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, καθώς κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης των όσων γνωρίζει δεν κατάφερε να συγκρατήσει πολλές φορές τα δάκρυά του και ξέσπαγε σε κλάματα.

«Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, το παιδί μου, που έκανε πολλά σχέδια και όνειρα για το μέλλον του. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είναι πάντα στην καρδιά μας!», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του θύματος.

Για να συνεχίσει αναφέροντας στο δικαστήριο ποτέ ήταν η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της. «Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της… Από την Πέμπτη το βράδυ μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ. στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε κόσμος κάτω από τα πόδια μας….Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματά της», ανέφερε επίσης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επιστροφής με τη σορό της κόρης του από τη Ρόδο στο Διδυμότειχο, ο Γιάννης Τοπαλουδης είπε ότι σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει».

ελ΄πεΥποβασταζόμενη κατέθεσε η μητέρα της Ελένης, η οποία χαρακτήρισε τους δράστες κοπρόσκυλα και καρκινώματα. «Αυτά τι απολογία θα δώσουν! Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή ούτε καρδιά έχουν, είναι γεννημένα τέρατα!», είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας ότι το θύμα ήταν ένα παιδί φιλότιμο, ευγενικό και άνθρωπος της προσφοράς.

Διαβάστε όλη τη συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα της άτυχης φοιτήτριας