Μετά τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κι ένιωθε έτοιμος για να κατακτήσει ακόμα ένα knock out τουρνουά, έστω κι εκτός της λίστας της ATP. Το τουρνουά Mubadala στο Ντουμπάι που ξεκίνησε το 2018, έφερε 8 από τους καλύτερους τενίστες της κατάταξης για να παίξουν με έπαθλο 250.000 δολάρια.

Στον τελικό, ο Στέφανος τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ναδάλ και μάλιστα σε επιφάνεια όπου δεν είναι στα φόρτε του Ισπανού, που είναι μετρ στο χωμάτινο. Αυτό φάνηκε στο πρώτο σετ, όπου μαζί με τη φούρια του Έλληνα, το 0-1 ήρθε, έστω και με δυσκολία (6-7 τα games). Στο δεύτερο σετ άρχισε να παίρνει μπρος η κλάση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για φέτος και το 6-4 έβαζε τον Ναδάλ και πάλι σε θέση οδηγού.

Τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να χάνει τη συγκέντρωση του από υπέρμετρη βιασύνη να τελειώσει κάποια games, ιδίως σε σημεία που προηγείτο με 40-0.

Το 7-5 στο τρίτο σετ έδινε τη νίκη στον Ναδάλ και άφησε τον Έλληνα πρωταθλητή στη δεύτερη θέση. Πλέον, ο Στέφανος θα ξεκουραστεί επιτέλους μετά από μια μακρά περίοδο συμμετοχών σε τουρνουά.

Επόμενη διοργάνωση είναι το ATP στην Αυστραλία, αλλά δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα βρεθεί εκεί ο Στέφανος. Σίγουρα πάντως θα είναι στο αυστραλιανό open στις 20 Ιανουαρίου. Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο η θερμή σχέση του Τσιτσιπά με το ελληνικό κοινό και η ανοδική του πορεία προς την εξάδα της παγκόσμιας κατάταξης.