Η Cristina Szeifert, μοντέλο από τη Ρουμανία, εδώ και καιρό πλασάρεται ως instagrammer, influencer, κλινική ψυχολόγος (!) και εσχάτως μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική.

Στην προσωπική της σελίδα στο Instagram οι followers της μπορούν να τη δουν να απολαμβάνει δροσερά ποτά, τα ψώνια της, ενδιαμέσως να ποστάρει μερικά σοφά quotes για τη ζωή, τον άνθρωπο και την ψυχή τους, καθώς και κάποια από τα… έργα τέχνης της.

Για την ακρίβεια, εδώ και χρόνια, σε αλλεπάλληλα posts, η Szeifert μοιράζεται με τους φίλους και τους ακόλουθους της, τα… έργα τέχνης που δημιουργεί.

Συνήθως, φωτογραφίζεται με την παλέτα και το πινέλο της ανά χείρας, εννοείται με ρούχα που πάντα αποκαλύπτουν την καλλίγραμμη σιλουέτα της, πάντα περιποιημένη και σε μεγάλη έμπνευση και με πολύ εμπνευσμένες λεζάντες, πολύ ποιητικές λεζάντες να συνοδεύουν τις φωτογραφίες της.

Μόνο που κάποια στιγμή, κάποιος παρατηρητικός διαπίστωσε κάτι παράξενο, που ουσιαστικά αποκάλυπτε την απάτη: όλον αυτόν τον καιρό η Szeifert εμφανιζόταν στις φωτογραφίες με την ίδια ακριβώς παλέτα, με τα ίδια ακριβώς χρώματα -στο ίδιο σημείο-, χωρίς λεκέδες, χωρίς κάτι που να μαρτυρά ότι πάνω από αυτή την παλέτα πέρασε πινέλο και ανακάτεψε κάπως τις μπογιές.

Το θέμα πήρε έκταση, σε διάφορα blogs άρχισαν να ψάχνονται για το ποιος μπορεί να κλαίει τα έργα τέχνης που το μοντέλο παρουσιάζει ως δικά του, μέχρι που το BuzzFeed αποφάσισε ευθέως να τη ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως επιμένει η ίδια όλα τα έργα είναι δικά της. «Την παλέτα την κρατούσα εγώ μετά από κάθε έργο μου, έτσι, ως σύμβολο τέχνης που έπρεπε να υπάρχει στη φωτογραφία», είπε.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι έχει πτυχίο από Σχολή Καλών Τεχνών και ότι η ζωγραφική είναι το κρυφό της πάθος, αλλά για την ώρα το κοινό της -και όχι μόνο- δεν φαίνεται να πείθεται από τους ισχυρισμούς της…

Τελικά, είναι δύσκολο να είσαι influencer ειδικά όταν σε τσακώνουν να λες ψέματα! 

ΠΗΓΗ: The Cut