Είναι από τις ηθοποιούς που δεν θεωρεί ότι αν κάνει κάποια άλλη δουλειά -εκτός υποκριτικής, πέφτει χαμηλά. Γι’ αυτό το λόγο πρόσφατα βρέθηκε στο Παρίσι για λόγους επιβίωσης, κάνοντας κάτι άλλο από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. Όταν, όμως, την πήρε τηλέφωνο ο Αλέξανδρος Ρήγας προτείνοντας της να συνεργαστούν στην κωμωδία Φόνισσες, ετοίμασε βαλίτσες και γύρισε στην Ελλάδα. Παρ’ όλο που αρχικά ήταν αρνητική η απάντηση της.

Η Χρύσα Ρώπα μίλησε στο Thema People και σχολίασε την κατάσταση που βρισκόμαστε, την οικονομική κρίση που βιώνουμε και τους πολιτικούς. Όσο για το αν φτιάχνοντας τα πράγματα της για να επιστρέψει σκεφτόταν ότι γυρίζει πίσω στην Ελλάδα της κατήφειας, η ηθοποιός απάντησε:

Διαβάστε ακόμη: Χρύσα Ρώπα: Έχω κάνει ακραία πράγματα στον έρωτα, αλλά είναι ακατάλληλα για ανηλίκους»

«Δεν είναι η Ελλάδα της κατήφειας, είναι η Ελλάδα των λαμογιών. Στη χώρα μας υπάρχει συγκάλυψη, τραμπουκισμός και σκοταδισμός και δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους που μας έφτασαν εδώ. Μας έχουν περικυκλωμένους. Προσπαθούν να μας πείσουν για το δικό τους παράλογο. Ο κύριος Πάγκαλος, για παράδειγμα, διατείνεται ότι εν τον γιαούρτωσαν επειδή είναι λαμόγιο αλλά επειδή είχαν διαφωνίες για μια χωματερή. Δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς! Δίκασαν, για παράδειγμα, τον Τσοχατζόπουλο ο οποίος έφαγε δισεκατομμύρια και τον καταδίκασαν. Στη δική μας τη ζωή άλλαξε κάτι; Τα κλεμμένα χρήματα θα τα πάρουμε πίσω ή θα πρέπει να βγουν πάλι από τις δικές μας τσέπες κόβοντας συντάξεις και μισθούς, με αποτέλεσμα να θέλει ο συνταξιούχος είκοσι πέντε ευρώ για να εισαχθεί στο νοσοκομείο και ένα ευρώ για να του γράψουν φάρμακα; Καταντήσαμε η Ελλάδα των συσσιτίων, των ανέργων, των “σαλτάρω από το μπαλκόνι”. Σε λίγο θα περπατάμε και θα πέφτουμε όλοι λιπόθυμοι από την αφαγία. Σηκώνω τα χέρια ψηλά όπως τα σηκώνει και όλος ο υπόλοιπος ελληνικός λαός».