Δεν κρατιόταν επιβάτης πτήσης προς Θεσσαλονίκη και το «έσκασε» μέσα στην τουαλέτα του αεροπλάνου, χωρίς φυσικά να φαντάζεται αυτό που θα ακολουθούσε.

Συγκεκριμένα, μόλις η πτήση του προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο 32χρονος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Ryanair εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Μπάντεν- Μπάντεν της Καρλσρούης, νοτιοδυτικά της Γερμανίας, προς τη Θεσσαλονίκη, όπου προσγειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα.

Ο Γερμανός υπήκοος, αλλά με ελληνική καταγωγή, κατηγορείται ότι άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη μιας αεροσυνοδού.

Αυτή ήταν που ενημέρωσε αμέσως τον κυβερνήτη, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Πύργος Ελέγχου του αερολιμένα «Μακεδονία» μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Λίγη ώρα μετά ο επιβάτης ομολογούσε το παραστράτημά του και μάλιστα απέδωσε την ενέργειά του στο άγχος της πτήσης.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και παραπέμφθηκε να να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ας σημειωθεί ότι η ενέργειά του μπορεί και να επισύρει ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες ή απλώς χρηματικό πρόστιμο.