Τον περασμένο Μάρτιο η Ελένη Αντωνιάδου ήταν μία από τις 60 γυναίκες ανά τον κόσμο που έγιναν role models για να φτιαχνού οι Sheroes Barbies, δηλαδή κούκλες Barbie που βασίζονται σε αληθινά γυναικεία πρότυπα. Λίγους μήνες μετά υφίσταται την αποκαθήλωση του ονόματός της μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρουσία της στη NASA.

Δεν είναι μόνο η ελληνική κοινή γνώμη που την αποδόμησε μετά τη βράβευση της από τη Νίκη Κεραμέως. Το ζήτημα έφτασε μέχρι το εξωτερικό, εκεί όπου η Telegraph αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο για την Ελένη Αντωνιάδου και περιλαμβάνει δήλωση εκπροσώπου της NASA που «πριν αλέκτωρ λαλήσαι» απαρνιέται τους ισχυρισμούς της κυρίας Αντωνιάδου.

Η Telegraph συμπεριέλαβε στο άρθρο της την ανάρτηση που έκανε ο επίκουρος καθηγητής της Βιοπληροφορικής στο πανεπιστήμιο Diderot στο Παρίσι, ο κύριος Κώστας Μπουγιούκος, στην οποία αναφέρει ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει δουλέψει στη NASA, αλλά έχει συμμετάσχει σε ένα καμπ 8 εβδομάδων στο Frontier Development Lab της. «Για πάρα πολλούς δεν λογίζεται καν ως επιστήμονας» ολοκληρώνει η ανάρτηση, μια φράση που την περιλαμβάνει στο θέμα της η Telegraph.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το τιμητικό βραβείο που ισχυρίζεται στο βιογραφικό της ότι της έδωσε η NASA, δεν υπάρχει καν, δεν έχει θεσμοθετηθεί από τη διαστημική εταιρεία.

Ένας εκπρόσωπος της NASA που μίλησε στην εφημερίδα, είπε πως δεν αποκλείει να έχει δουλέψει η κυρία Αντωνιάδου ως υπεργολάβος σε κάποιο από τα πρότζεκτ, αλλά σίγουρα δεν είχε μια σταθερή και πολυετή θέση εκεί.

Από την Telegraph επικοινώνησαν και με την Mattel, την εταιρεία της Barbie, για δηλώσεις σχετικά με το αν σκέφτονται να αποσύρουν την κούκλα που έφτιαξαν προς τιμήν της, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.