Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την πρεμιέρα της αμφιλεγόμενης μεν, θρυλικής δε, ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» για να γίνει γνωστό ότι η Cate Blanchett συμμετείχε στην ταινία και μάλιστα στη σκηνή του οργίου στην έπαυλη!

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Vulture, στο πλαίσιο ενός αναδρομικού αφιερώματος στην ταινία, κάποιοι εκ των συντελεστών της ταινίας -μεταξύ των οποίων ο βοηθός σκηνοθέτη Μπράιαν Κουκ, η χορογράφος Γιολάντα Σνέιθ και ο στενός συνεργάτης του Κιούμπρικ, Λέον Βιτάλι- αποκάλυψαν τη συμμετοχή της Blanchett στη συγκεκριμένη σκηνή.

Για την ακρίβεια, η οσκαρική ηθοποιός δάνεισε τη φωνή της στην πρωθιέρεια του οργίου, που την ενσάρκωνε η  η Αμπιγκεϊλ Γκουντ.

Η τελευταία μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι είχε την απορία αν ο σκηνοθέτης τελικά θα κρατούσε τη φωνή της, καθώς υπήρχαν ανησυχίες και για το ηχόχρωμα και για τη βρετανική προφορά της και τελικά, απ’ ό,τι αποκαλύπτεται τώρα, ο Κιούμπρικ είχε ήδη στραφεί αλλού…

Όπως εξήγησε ο Βιτάλι, ο Κιούμπρικ ήθελε «κάτι ζεστό και αισθησιακό, που ταυτόχρονα να ήταν και μέρος της τελετουργίας». Ο σκηνοθέτης αναζητούσε τη φωνή μέχρι το τέλος της ζωής του και μετά ήταν ο Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν που πρότειναν την Μπλάνσετ για τον ρόλο.

Ας σημειωθεί ότι τότε η επιτυχημένη ηθοποιός σήμερα, ετοιμαζόταν για την πρώτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ, κάτι που συνέβη ακριβώς έναν χρόνο μετά, με την ερμηνεία της στην ταινία «Elizabeth».

ΠΗΓΗ: Vulture.com