Υπάλληλος ζαχαροπλαστείου έκλεψε 1.000 κέικ αξίας 90.000 δολαρίων

Περίπτωση La Casa de Papel, αλλά με ένα άτομο και λάφυρα 1.020 κέικ θυμίζει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες. Ένας υπάλληλος στην boutique αλυσία Lady M Confections φέρεται να έκλεψε τον παραπάνω αριθμό γλυκών και να έκανε μεταπώληση, προκαλώντας ζημιά κοντά στα 90.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι μια από τις πιο γνωστές στη Νέα Υόρκη και αποτελεί βασικό πάροχο κέι σε καφέ και εστιατόρια από το 2002. Σε ένα από τα καταστήματα εργάζεται ο κύριος Λιβιλάγκανεϊ, ο οποίος κατηγορήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για την «τέλεια ληστεία».

Η εταιρεία ανακάλυψε την προβοκάτσια όταν ενημερώθηκε πως υπάρχουν διάφοροι πλανόδιοι πωλητές που πουλούσαν τα κέικ κρέπας που φτιάχνουν και είναι ξακουστά. Γι΄αυτό κιόλας κοστίζουν περίπου 90 δολάρια το καθένα.

Αμέσως, η ασφάλεια της εταιρείας έλεγξε τις κάμερες και είδε ότι υπήρξαν 36 περιπτώσεις μέσα σε ένα τρίμηνο κατά τις οποίες ο υπάλληλος τους φόρτωνε κέικ σε ένα καροτσάκι και τα μετέφερε στο αυτοκίνητό του. Τον Φεβρουάριο ο Λιβιλάγκανεϊ ζήτησε κάποιες μέρες άδεια για να πάει ταξίδι με την κοπέλα του του Αγίου Βαλεντίνου και δεν εμφανίστηκε ξανά, μέχρι που συνελήφθη.

Κατά την έρευνα μάλιστα, αποδείχτηκε πως ο Λιβιλάγκανεϊ είχε συνδεθεί στο WiFi του καταστήματος τις ημέρες και τις ώρες που έγιναν οι κλοπές των κέικ.

Στα μέσα Ιουλίου ο Λιβιλάγκανεϊ είχε καταδικαστεί για μικροκλοπή και διάφορα άλλα πλημμελήμματα (συνολικά 15 κατηγορίες εναντίον του), αλλά τώρα η Lady M Confections έκανε νέα μήνυση ζητώντας να της επιστραφούν τα κέικ, που της προκάλεσαν ζημία 89.250 δολαρίων.

View this post on Instagram

Couronne du Chocolat is a heavenly blend of chocolate sponge, mousse, and ganache topped with perfectly formed white chocolate shavings. Available by the slice in all U.S. boutiques through the end of August 🍫🍫 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #ladymcakes #bestdessert #bestdesserts #bestcakes #cakesofinstagram #cakesofinsta #nycdessert #nycfoodie #nycfoodies #eatstagram #losangeleseats #irvineeats #bestdessertever #bestcake #bestcakes #californiafoodie #californiafood #irvinefoodies #lafoodie #lafoodies #millecrepe # #summerdessert #summerfood #chocolatelovers #chocolatecake #chocolatecakes #chocolatedessert #bestchocolate

A post shared by Lady M Confections Official (@ladymcakes) on