Σε όλες τις ιστορίες ο Άγιος Βασίλης παρουσιάζεται με πλουσιοπάροχη ζωή και με όλες τις ανέσεις στο Ροβανιέμι. Σε όλες τις ιστορίες είναι ο Άγιος Βασίλης που φέρνει δώρα και προσφέρει πράγματα σε παιδιά που ζητάνε και το έχουν ανάγκη. Ο Banksy θέλησε να δώσει μια διαφορετική εκδοχή του Άγιου Βασίλη εν όψει και των Χριστουγέννων και γι΄αυτό τον αποτύπωσε ως άστεγο.

Χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο, ο Banksy ζωγράφισε σε έναν τοίχο στο Μπέρμιγχαμ ταράνδους και έβαλε τον άνθρωπο να ντυθεί ως άστεγος και να ξαπλώσει πάνω σε ένα παγκάκι που είχε τοποθετηθεί ώστε να μοιάζει με έλκηθρο, ως προέκταση των σχοινιών που κρατούσαν τους ταράνδους. Ο άστεγος Άγιος Βασίλης ξάπλωσε και στα 20 λεπτά που έμεινε εκεί, οι περαστικοί του έδωσαν αναπτήρα, δύο μπάρες σοκολάτας κι ένα ζεστό ρόφημα.

Φυσικά αυτό το άκρως instagrammable θέαμα δεν άργησε να αναπαραχθεί σε πολλές ιστοσελίδες και προφίλ, με τον Banksy να γίνεται για ακόμα μια φορά δέκτης ευσήμων για την έμπνευσή του.

Το γκράφιτι αυτό παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και ήδη την Δευτέρα είχε «πειραχτεί», αφού άγνωστοι προσέθεσαν κόκκινες μύτες στους ταράνδους.

Instafeed