Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό βιαιοπραγίας από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά ανηλίκου Ρομά στο Ζεφύρι. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και κυκλοφόρησε στα social media, προκαλώντας κατακραυγή.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, όπως μπορεί να δει κανείς στο video, σταματούν σε δρόμο στο Ζεφύρι, όπου περπατούν δύο ανήλικοι. Οι ένστολοι κατεβαίνουν από τις μηχανές τους και δυο απ΄αυτούς απευθύνονται στα παιδιά, ενώ οι άλλοι δυο ψάχνουν τριγύρω.

Μετά από την κουβέντα που φαίνεται να έχει ο ένας αστυνομικός με τον ένα από τους δυο ανήλικους, γυρίζει και τον χτυπά στο πρόσωπο. Την ίδια στιγμή, ο άλλος ανήλικος μπροστά σ’ αυτή τη βιαιοπραγία, προσπαθεί να απομακρυνθεί, ενώ ένας αστυνομικός φαίνεται να τον προσεγγίζει απειλητικά και να τον διώχνει.

Μετά το σάλο που έχει προκαλέσει το video, η Ελληνική Αστυνομία διέταξε ΕΔΕ, ενώ οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Το περιστατικό σχολίασε και ο Υπουργός Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που με ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

«Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».