Δεν είναι εύκολο για τους ροκ σταρ να παραδεχτούν ότι τα χρόνια πέρασαν και πρέπει να ανακηρύξουν το διάδοχό τους. Κι όταν ο David Bowie, o Mick Jagger κι άλλα μεγαθήρια της ροκ έχουν απλόχερα δώσει το χρίσμα στους Arcade Fire, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του ήχου τους στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, που απαρτίζεται κυρίως από one hit wonders και αναλώσιμους ποπ σταρ, αυτό σίγουρα δεν είναι αμελητέο. Οι Καναδοί μόλις κυκλοφόρησαν το single-προπομπό του τέταρτου άλμπουμ τους και, με τη βοήθεια ευρηματικού promotion, είχαν χτίσει μεγάλες προσδοκίες στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους.

Όλοι περίμεναν το Reflektor στις 9/9, αλλά κατάφεραν να ζήσουν λίγο νωρίτερα την ιστορική στιγμή που τα φωνητικά του Win και της Regine ενώθηκαν με αυτά του David Bowie και τα εθιστικά beats του James Murphy, μάγου της dance μουσικής και ιδρυτή της DFA. Το τραγούδι φυσικά έγινε viral σε χρόνο dt και δημιούργησε το απόλυτο hype για τον επερχόμενο δίσκο τους.

Διαβάστε ακόμη: Συνέντευξη: Οι Wedding Singers είναι η αγαπημένη μπάντα όλων

Οι κριτικοί το αποθέωσαν γιατί, σε αντίθεση με όλα τα συγκροτήματα της γενιάς τους, οι Arcade Fire έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την πειραματική τους διάθεση, αγγίζοντας συνεχώς νέα είδη μουσικής, αλλά διατηρώντας αναλλοίωτο τον ήχο που τους έκανε διάσημους σε indie και mainstream κοινό, χωρίς να έχουν ανάγκη να υποπέσουν στην ασφαλή επιλογή του stadium rock που άλλα συγκροτήματα, από τους Stereophonics μέχρι τους Kings of Leon πιο πρόσφατα, δοκίμασαν, πετυχημένα μεν, κάνοντας συμβιβασμούς δε. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ (το τελευταίο πήρε ένα βραβείο Grammy, αφήνοντας πίσω αστέρες της ποπ) από το να μπορεί να ικανοποιεί κάθε θαυμαστή του (από το hipster του Brooklyn μέχρι τον παλιοροκά της Αθήνας).

Δείτε επίσης: Οι διεθνείς Keep Shelly in Athens

Καθόλου παράξενο λοιπόν που η μπάντα έχει γράψει τραγούδια για το blockbuster Hunger Games και θα δώσει τη μουσική της στο soundtrack της ταινίας του iconic σκηνοθέτη Spike Jonze, ενώ θα ανοίξει μουσικά και τη σεζόν για το μεγαλύτερο comedy show των ΗΠΑ, Saturday Night Live. Είναι οι αυτοκράτορες της μουσικής σήμερα. Χωρίς καμία αμφιβολία.