Απόψε το βράδυ την εμφάνισή του στον ουρανό θα κάνει η «πανσέληνος των κυνηγών» ή όπως έχει ονομάσει το φαινόμενο η Nasa το «Hunter’s Moon».

H συγκεκριμένη πανσέληνος ακολουθεί την προηγούμενη πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, η οποία είχε «βαφτιστεί» ως «πανσέληνος της σοδειάς» («Harvest Moon»).

To ημερολόγιο των αγροτών αναφέρει ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει το κυνήγι, καθώς έχει προηγηθεί η σοδειά στα χωράφια και έτσι οι κυνηγοί μπορούν να εντοπίσουν ευκολότερα τα θηράματά τους.

Ο όρος «πανσέληνος των κυνηγών» σύμφωνα με το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης, χρησιμοποιείται ήδη από το 1710.

Ωστόσο δεν είναι το μόνο όνομα που είχε πάρει στην πάροδο των χρόνων, καθώς στο παρελθόν είχε «βαφτιστεί» και με πολλά ινδιάνικα ονόματα, όπως «πανσέληνος του ταξιδιού», «πανσέληνος του γρασιδιού που πεθαίνει» και «πορφυρό φεγγάρι». Οι τρεις τελευταίες ονομασίες φέρονται να συνδέονται στην αλλαγή χρώματος των φύλλων και τον «θάνατο» των φυτών στην έναρξη του φθινοπώρου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το «κόκκινο φεγγάρι» ή «φεγγάρι του αίματος» αναφέρεται αποκλειστικά στην περίοδο του κυνηγιού.

Το όνομα «φεγγάρι του ταξιδιού» φέρεται επίσης να προέρχεται από την παρατήρηση των αποδημητικών πουλιών και των ζώων που προετοιμάζονται για τον χειμώνα.