Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Ο ΑleXsandro Palombo, με αφορμή την επέτειο, στέλνει το δικό του μήνυμα –με τίτλο «Ποτέ Ξανά», «στέλνοντας» τους Simpsons ως Εβραίους στο Άουσβιτς. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης από την Ιταλία, ο οποίος έχει συνηθίσει να προκαλεί με τα έργα του, παρουσιάζει τις φιγούρες να εμφανίζονται στη θέση της Anna Frank, αλλά και άλλων αιχμαλώτων στο στρατόπεδο των βασανιστηρίων.

«Στόχος της έκθεσης είναι προκαλέσει μια αντίδραση κατά της ανοχής τέτοιων φαινομένων, είναι μια γροθιά στη θηριωδία και την απανθρωπιά», επισημαίνει ο ίδιος στις δηλώσεις του και προσθέτει: «Το Ολοκαύτωμα είναι κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί, είναι σύμβολο μίσους και αποτελεί εργαστήριο θανάτου. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, την oμοφοβία και όλες της μορφές που απειλούν την κοινωνία, οφείλουμε να σεβόμαστε την ελευθερία και τη διαφορετικότητα του άλλου».

simpsons 5

simpsons 6

simpsons

simpsons 7

simpsons 2

simpsons 3 simpsons 4 simpsons 1

Διαβάστε ακόμα:

70 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς: 11 επιζώντες μιλούν για τη φρίκη που έζησαν

Aλέξης Τσίπρας: Στην οικογένεια των Simpsons με σκοπό να κατατροπώσει το κεφάλαιο

25 χρόνια Simpsons: Οι guest star που αγαπήσαμε σε ένα βίντεο

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store