Ρώσοι εγκληματίες έκλεψαν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ονόματα χρήστη και κωδικούς, και είναι πιθανό ότι έχουν κλέψει και το δικό σας. Η εταιρεία Hold Security που ανακάλυψε την κλοπή λέει ότι η συμμορία δεν έχει σκοπό να υποκλέψει τις τραπεζικές σας πληροφορίες αλλά να σας στείλει spam email για ψεύτικα προϊόντα.

Αυτό δεν είναι, όμως, αιτία για εφησυχασμό. Ιδού λοιπόν μερικοί τρόποι για να προστατευτείτε από το κυβερνο-έγκλημα.

Επιλέξτε έξυπνους κωδικούς και αλλάζετέ τους συχνά.

Αλλάξτε τους κωδικούς για τις σημαντικές υπηρεσίες, όπως το email, τις τραπεζικές συναλλαγές και τα κοινωνικά μέσα. Γενικά, δημιουργήστε διαφορετικούς κωδικούς για διαφορετικές υπηρεσίες, και αλλάζετε τους κάθε έξι μήνες περίπου.

Κάποιοι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσετε ένα διαχειριστή κωδικών – μια υπηρεσία στην οποία εγγράφεστε και στη συνέχεια η ίδια σας παρέχει κωδικούς για όλους τους λογαριασμούς σας. Αυτό όμως σας καθιστά ευάλωτους στο χακάρισμα της ίδιας της ιστοσελίδας του διαχειριστή.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μεγάλες προτάσεις ή φράσεις. Όσο περισσότεροι χαρακτήρες βρίσκονται στον κωδικό σας, τόσο δυσκολότερο είναι το σπάσιμο του κωδικού από έναν υπολογιστή.

Μάθετε όλους τους απλούς τρόπους στο: Fortunegreece.com