Λίγες ώρες μετά την εύρεση των νεκρών γυπών στο φαράγγι της Κλεισούρας, έρχεται ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου. Αυτή τη φορά μιλάμε για παρ΄ολίγον δολοφονία μιας αδέσποτης σκυλίτσας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με μια σφαίρα να καρφώνεται στα πλευρά της.

Η Λίζα είναι γνωστό αδέσποτο της περιοχής και πάντοτε κουνάει την ουρά της στους περαστικούς. Για άγνωστο λόγο, ένας άντρας διερχόμενος με το όχημα του σταμάτησε και την πυροβόλησε με την καραμπίνα του. Ευτυχώς υπήρχαν μάρτυρες που κάλεσαν την αστυνομία και τον έπιασαν πριν προλάβει να διαφύγει και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Δυστυχώς όμως το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο που τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση και θα περιμένουμε να οριστεί δικάσιμος, κάτι που φαντάζει μακρινό, αν αναλογιστεί κανείς σε τι κράτος ζούμε και πόσο λογαριάζει τις αθώες ψυχές των ζώων.

Όπως ενημέρωσε η κυρία που έκανε γνωστή τη φρικαλέα αυτή πράξη, η σκυλίτσα είναι ζωντανή, της κάνουν χειρουργείο και εξετάσεις και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα.

ΠΥΡΟΒΌΛΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΏ ΣΚΥΛΊΤΣΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ! Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΙΆΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΊΤΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΣΤΟ Α.Τ…

Geplaatst door Μαρία Βαζούρα op Zaterdag 15 februari 2020

Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τα ανυπεράσπιστα ζώα και όσοι γνωρίζετε ανθρώπους που κακοποιούν ζώα, μην μένετε στη σιωπή. Τηλεφωνήστε στην αστυνομία της περιοχής σας και κάντε καταγγελία. Αν επίσης έχετε δει αναρτήσεις στα social media όπου επευφημείται η βία κατά των ζώων, μπορείτε να στείλετε με screenshots τις αναρτήσεις στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να επιληφθεί.