Μετά την επίθεση και την ανακριτική συμπεριφορά του Νέστορα, ο Κυπραίος αναγκάζεται να παραδεχθεί τους πραγματικούς λόγους που τον έφεραν στο ∆ιαφάνι.

Η Ελένη, σοκαρισµένη από το νέο της εγκυµοσύνης της Θεοδοσίας, ζητά από τον Λάµπρο να γυρίσει κοντά στη γυναίκα του και να την ξεχάσει οριστικά. Η εµφάνιση της Μαρίκας θα φέρει κι άλλες αποκαλύψεις για το παρελθόν του Κυριάκου, που θα ωθήσουν την Ουρανία να τον διώξει από το σπίτι.

Η Μυρσίνη ζητά από τον Κυπραίο να µάθει για τη σχέση της ∆ρόσως µε τον Γιάννο, πεπεισµένη πως ο Γιάννος ήταν υποχείριο των τριών αδελφών.

Και ενώ η Ελένη είναι έτοιµη να δεχτεί την πρόταση του ∆ούκα, η Ασηµίνα κρυφακούει τα  πραγµατικά του σχέδια και την αποτρέπει. Η Ανέτ, σίγουρη πια για την απάτη του ∆ούκα µε τη διαθήκη, αποφασίζει να τον αντιµετωπίσει κατά πρόσωπο…

Η Ελένη μετά από καιρό πολιορκίας και αναβολών πέφτει στην αγκαλιά του Κυπραίου, αποφασίζοντας να φτιάξει τη ζωή της, σίγουρα τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι φαντάστηκε, αλλά με κάποιον που μοιάζει σύμμαχός της σε όλα…