Έχει ελληνικές ρίζες, η υποκριτική μπήκε στη ζωή της ως εξωσχολική δραστηριότητα στην ηλικία των οχτώ χρόνων και τέσσερα χρόνια αργότερα συμμετείχε σε ταινία μικρού μήκους. Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος στη μεγάλο οθόνη έγινε στην ταινία Ζωή της Αντέλ: Κεφάλαιο 1 & 2. Μία ταινία που σχολιάστηκε έντονα για τις ερωτικές σκηνές που περιείχε. Η Αdele Εxarchopoulos αποκαλύπτει πώς αντέδρασαν οι γονείς της σε αυτές τις σκηνές.

Η αντίδραση τους δεν ήταν, αυτή που θα περίμεναν οι περισσότεροι. «Ο πατέρας μου είχε διαβάσει το σενάριο και ήξερε για τις ερωτικές σκηνές της ταινίας. Οι γονείς μου είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και δεν μου είπαν ποτέ τίποτα για αυτές τις σκηνές. Είναι αστείο ότι εκείνοι δεν είχαν πρόβλημα και όλοι οι φίλοι μου ανησυχούσαν για την αντίδραση των γονιών μου», δήλωσε η ηθοποιός στο Hello!.

Διαβάστε ακόμη: Adele Exarchopoulos: «Καταγγέλλει» τον σκηνοθέτη του La vie d’ Adele

Ενώ δεν κρύβει ότι θεωρεί πιθανό οι ερωτικές σκηνές να σοκάρουν το κοινό. Αυτό, όμως, που βρίσκει παράλογο είναι κάποιος να νιώσει προσβεβλημένος, γιατί ο έρωτας και το σεξ είναι μέσα στη ζωή. Η Αdele Εxarchopoulos μιλάει για το πόσο τη δυσκόλεψαν οι ερωτικές σκηνές:

«Πολλές φορές ήταν δύσκολες. Συχνά αγχωνόμουν για το πώς θα με κρίνουν οι άλλοι όταν τις δουν. Μάλιστα, οι πρώτες ερωτικές σκηνές με τη Léa Seydoux μας έφεραν γέλιο και αμηχανία. Σιγά σιγά, όμως, το βρήκαμε μεταξύ μας. Στο πρώτο γύρισμα ήμασταν και οι δύο γυμνές, οπότε αυτό έσπασε αμέσως τον πάγο μεταξύ μας».