από τον Κώστα Λεφάκη

Ζητήματα οικονομίας, σχέσεων και συμμαχιών, και προβολής του κυβερνητικού έργου θα εμφανιστούν στο προσκήνιο. Οι αντιπαλότητες μεταξύ κομμάτων, διεθνών οργανισμών, ακόμα και κρατών, έχουν στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων εκείνων που τις δημιουργούν.

Κριός

Να είστε ρεαλιστές με αυτά που συμβαίνουν γύρω σας και να μην παρασύρεστε από την επιθυμία σας να πιστέψετε στο θετικό σενάριο. Η εργασία, η κοινωνική ζωή, αλλά και οι σχέσεις σας γενικότερα μπορούν να βελτιωθούν αν το θελήσετε. Δείτε πιο προσεκτικά τις λεπτομέρειες που ταλαιπωρούν την καθημερινότητά σας και επιμεληθείτε τις αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα το χώρο και το χρόνο σας.

ΤΙΡ: Περιορίστε την καταναλωτική σας διάθεση.

Ταύρος

Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση με εκείνους οι οποίοι διατηρούν αμφιβολίες για τις επαγγελματικές σας επιλογές και εμποδίζουν με τη στάση τους την αποτελεσματικότητά σας. Οικονομικά μια μικρή ενίσχυση ή διευθέτηση σας διευκολύνει να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις σχετικά ή να κερδίσετε περισσότερο χρόνο στις προσπάθειές σας.

ΤΙΡ: Αισθηματικά μην πιέζετε τις καταστάσεις.

Δίδυμοι

Ένα τυχαίο περιστατικό θα σας βάλει σε σκέψεις και μπορεί να αναθεωρήσετε τις κοινωνικές σας επιλογές. Φροντίστε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας απέναντι σε τρίτους και να μη δημιουργείτε λάθος εντυπώσεις για τον εαυτό σας. Οικονομικά εξυπηρετήστε πρώτα τις ανάγκες σας και μετά με την καταναλωτική σας διάθεση.

ΤΙΡ: Προστατέψτε την προσωπική και οικογενειακή σας ζωή.

Καρκίνος

Να είστε προσεκτικοί και να μην ενθουσιάζεστε με παροδικές επιτυχίες που δεν δικαιολογούν τον όποιο εφησυχασμό σας. Η εργασία παρουσιάζει μια μικρή ανάκαμψη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χαλαρώσετε από τις σοβαρές σας προσπάθειες. Προστατέψτε την ψυχική σας ηρεμία και αποφύγετε τη δημιουργία εντάσεων με ανθρώπους του περιβάλλοντός σας.

ΤΙΡ: Να είστε μεθοδικοί στις προσπάθειες που καταβάλλετε στην εργασία.

Λέων

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην προσωπική σας ζωή, γεγονός που επιδρά στον ψυχισμό σας και επηρεάζει τη στάση και τις αποφάσεις σας και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας. Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε να περιμένετε άλλες εκπλήξεις, γι’ αυτό ασχοληθείτε σοβαρά με την κάλυψη των τωρινών σας αναγκών και πλησιάστε εκείνους οι οποίοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, είτε ηθικά είτε πρακτικά.

ΤΙΡ: Να είστε προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας.

Παρθένος

Αισθηματικά μην περιμένετε από το σύντροφό σας να υποστηρίξει κάποια σας επιλογή, χωρίς να του έχετε προηγουμένως εξηγήσει τους λόγους για κάτι τέτοιο. Οικονομικά φροντίστε ώστε να είστε ασφαλείς και μη δέχεστε αλλαγές στις συμφωνίες που έχετε κάνει. Σύντομα θα βελτιωθούν οι συνθήκες γύρω σας και θα σας δώσουν την ευκαιρία να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή.

ΤΙΡ: Αποφύγετε να δημιουργείτε εντυπώσεις.

Ζυγός

Κερδίζετε τις εντυπώσεις στους τομείς που σας ενδιαφέρουν, αλλά αυτό πρέπει να συνοδεύεται και από αποτέλεσμα. Να είστε προσεκτικοί στις επαγγελματικές σας σχέσεις, στους ανθρώπους στους οποίους τρέφετε κάποια αδυναμία και σε όσους βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση όταν έχετε κοινές επιδιώξεις. Ο αυθορμητισμός σας μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες αν ξεπερνάτε τις δυνατότητές σας στις υποσχέσεις που δίνετε.

ΤΙΡ: Προσοχή στην εργασία και στις μετακινήσεις.

Σκορπιός

Μια μικρή περίοδος οικονομικής ασφάλειας ξεκινά, φροντίστε ωστόσο να κατοχυρώσετε κάποια σας δικαιώματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία σας. Μη βιαστείτε να τακτοποιήσετε κάποιες εκκρεμότητες, αλλά δώστε περιθώρια χρόνου στον εαυτό σας ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε κάποια σχετική ικανοποίηση. Προστατέψτε την οικογένεια από άκαρπες σχέσεις με συγγενείς.

ΤΙΡ: Μη βιάζεστε να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που καταβάλλετε στην εργασία.

Τοξότης

Η εβδομάδα εξυπηρετεί κάπως τις επιθυμίες σας, αλλά σε ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια και στη συνεργασία με άλλους πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς οι συνθήκες μεταβάλλονται καθημερινά. Συνεχίετε τις προσπάθειες που κάνετε για τη βελτίωση του εισοδήματός σας. Μικρές μετακινήσεις θα συμβάλουν στην ανανέωση της διάθεσής σας.

ΤΙΡ: Διατηρήστε και υποστηρίξτε τις φιλοδοξίες σας.

Αιγόκερως

Η εβδομάδα είναι καλή για τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Μην ψάχνετε να βρείτε τους λόγους που συμβαίνει το καθετί και μην είστε καχύποπτοι απέναντι στην τύχη σας. Κάθε ιστορία έχει και την άλλη πλευρά και τη διαφορετική εκδοχή της, επομένως όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας και διάθεσης. Σας περιμένει ένα δραστήριο φθινόπωρο και δεν πρέπει να κάνετε τώρα υποθέσεις σε θέματα που δεν έχετε επιρροή!

ΤΙΡ: Ελέγξτε αν πράγματι αυτά που ακούτε και σας αρέσουν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Υδροχόος

Είναι εύκολο, λόγω περιστάσεων, για κάποιους επιτήδειους να σας παρασύρουν εκεί που δεν θέλετε. Αισθηματικά εξακολουθείτε να αισθάνεστε αβέβαιοι, τόσο από τις εξελίξεις στα θέματα που σας αφορούν όσο και από μια παρατεταμένη διαφωνία με το σύντροφό σας. Αν φανείτε λογικοί και ρεαλιστές, θα ξεπεράσετε τις αμφιβολίες σας και θα λειτουργήσετε κατάλληλα όσον αφοά στην υποστήριξη του συμφέροντός σας.

ΤΙΡ: Θυμηθείτε: Η δεύτερη σκέψη είναι πάντα η καλύτερη!

Ιχθύες

Φροντίστε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι σας ενδιαφέρουν. Αυτό αφορά και στην εργασία, όπου μπορείτε να είστε πιο συγκαταβατικοί απέναντι σε συναδέλφους και πιο προοδευτικοί και δημιουργικοί απέναντι σε πελάτες. Οικονομικά φαίνεται κάποια βελτίωση, την οποία πρέπει να επιδιώξετε και να υποστηρίξετε ακόμα περισσότερο. Κινηθείτε συνετά σε τομείς που δεν γνωρίζετε.

ΤΙΡ: Προωθήστε και εργαστείτε για τις φιλοδοξίες σας.