από τον Κώστα Λεφάκη

Οι κοινωνικές διεκδικήσεις εξακολουθούν να υφίστανται και την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ τα πεπραγμένα και η στάση των ιθυνόντων θα είναι στο επίκεντρο των προβληματισμών για τη συνέχεια.

Κριός

Η εβδομάδα φέρνει γρήγορες εξελίξεις στα επαγγελματικά και θα πρέπει να είστε καλά συγκεντρωμένοι στο στόχο σας. Οι επικοινωνιακές σας δυνατότητες αναγνωρίζονται και μπορείτε να βασίζεστε σε αυτές για να επιτύχετε τις επιδιώξεις σας. Οικονομικά θα υπάρξουν έξοδα, στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, αλλά θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε. Αισθηματικά μην επεμβαίνετε στις εξελίξεις και μην αλλάζετε συμπεριφορά απέναντι στο σύντροφό σας.

ΤΙΡ: Ασχοληθείτε με ευχάριστες δραστηριότητες.

Ταύρος

Να είστε προσεκτικοί στις κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές σας. Φροντίστε επίσης την οικογένεια και ανταποκριθείτε στις προσκλήσεις των φίλων σας. Τα φετινά Χριστούγεννα σάς βοηθούν να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να ξεπεράσετε εμπόδια που θεωρούσατε ανυπέρβλητα και, αν το θελήσετε, να ταξιδέψετε. Αποφύγετε να πάρετε πρωτοβουλίες για κοινωνικές συγκεντρώσεις και μην αναλαμβάνετε υποχρεώσεις τέτοιου είδους.

ΤΙΡ: Μη γίνεστε αντιδραστικοί απέναντι σε ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τις απόψεις σας.

Δίδυμοι

Το κλίμα των Χριστουγέννων ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπερβολές του χαρακτήρα σας. Προσαρμόζεστε εύκολα σε ό,τι επικρατεί γύρω σας και είναι από τις λίγες φορές που δεν γίνεστε επικριτικοί. Αισθηματικά η εβδομάδα ζητά προσοχή και συνέπεια. Το διάστημα είναι ευχάριστο μεν, αλλά δεν είναι τόσο ουσιαστικό όσον αφορά στις νέες γνωριμίες.

ΤΙΡ: Μπορείτε να υπολογίζετε σε υποσχέσεις και κάποιου είδους οικονομική βοήθεια.

Καρκίνος

Φροντίστε τις υποχρεώσεις σας και μη σπαταλάτε άσκοπα τα ταλέντα σας. Η εβδομάδα των Χριστουγέννων έχει χαρούμενη ατμόσφαιρα, έστω κι αν την είχατε φανταστεί διαφορετικά. Βρίσκετε τρόπους να διασκεδάσετε, αλλά και να ανταποκριθείτε σε όσα σας αντιστοιχούν ως κοινωνικός ρόλος. Προσέξτε λίγο τα έξοδά σας και αποφύγετε συντροφιές που δεν σας ταιριάζουν. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και κερδίστε τις εντυπώσεις εκεί που πρέπει.

ΤΙΡ: Βελτιώστε το κλίμα στα αισθηματικά σας.

Λέων

Έχετε πολλά κίνητρα για να είστε εξωστρεφείς και πρωτεργάτες αυτών που συμβαίνουν γύρω σας. Φροντίστε όμως να μην ξεπεράσετε το μέτρο και να μην προκαλέσετε ανθρώπους που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Δώστε προτεραιότητα σε οτιδήποτε σας συγκινεί και σας ενδιαφέρει και μην ξεφεύγετε από το τυπικό που σας προσφέρει ασφάλεια σε κάθε σας δραστηριότητα.

ΤΙΡ: Η οικογένεια χρειάζεται τη φυσική και ψυχική σας παρουσία.

Παρθένος

Έχετε την αίσθηση ότι δεν σας φτάνει ο χρόνος για να ολοκληρώσετε αυτά που έχετε σκεφτεί και έχετε σχεδιάσει. Οι άλλοι όμως δεν είναι τόσο αυστηροί μαζί σας κι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και δραστηριότητα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αισθηματικά θα υπάρξουν κάποιες εντάσεις με το σύντροφό σας, ενώ οι ελεύθεροι θα ενδιαφερθείτε για μια νέα γνωριμία που θα προκύψει στο περιβάλλον σας.

ΤΙΡ: Έχετε πολλούς λόγους να είστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας.

Ζυγός

Τα Χριστούγεννα είναι για εσάς περίοδος χαράς και έχετε σκεφτεί πολλούς τρόπους για να περάσετε όμορφα. Φροντίστε τον εαυτό σας, την κοινωνική σας ζωή, εκείνους που αγαπάτε και εκφράστε τα συναισθήματά σας έτσι όπως ακριβώς είναι. Προγράμματα της τελευταίας στιγμής δεν σας ευνοούν. Οικονομικά, αν και τα πράγματα είναι στριμωγμένα, θα καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε όλα τα περιθώρια που σας προσφέρονται.

ΤΙΡ: Αποφύγετε τις υπερβολές και τις εντάσεις στο περιβάλλον σας.

Σκορπιός

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά για εσάς. Φροντίστε να εκφραστείτε ελεύθερα, να κάνετε πράξη τις σκέψεις σας και να δώσετε χαρά και στους άλλους. Μπορεί να είστε και αποδέκτες συναισθημάτων, γεγονός που τονίζει την ανάγκη να λειτουργήσετε υπεύθυνα και ουσιαστικά. Οικονομικά καταφέρνετε να αντεπεξέλθετε σε οτιδήποτε χρειαστεί, γιατί οι περισσότεροι από εσάς έχετε προνοήσει για τις ανάγκες σας πολύ καιρό πριν.

ΤΙΡ: Απολαύστε τη συντροφιά ευχάριστων ανθρώπων.

Τοξότης

Η εβδομάδα των Χριστουγέννων σάς θέλει πολύ δραστήριους, επικοινωνιακούς και ταξιδιώτες. Ξέρετε να ξεφεύγετε από τα δύσκολα, αλλά το συναίσθημα μπορεί να μην αφήσει ορισμένους από εσάς να δράσετε όπως είχατε φανταστεί. Φερθείτε διπλωματικά, κρατήστε ασφαλή την περιοχή που κινείστε και μείνετε ανεπηρέαστοι από αρνητικές συμπεριφορές. Οικονομικά θα ξοδευτείτε αλλά θα το απολαύσετε!

ΤΙΡ: Σκεφτείτε αυτούς που αγαπάτε και ασχοληθείτε ουσιαστικά μαζί τους.

Αιγόκερως

Η εβδομάδα σάς βοηθά να κερδίσετε φίλους, να κάνετε γνωριμίες και να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί. Βρίσκετε εύκολα ακροατήριο και οι μέρες των Χριστουγέννων προβλέπεται να κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις. Προφυλάξτε λίγο την οικογένεια και προνοήστε για τους μεγαλύτερους συγγενείς σας. Ειδήσεις, συναντήσεις, συναναστροφές είναι μέσα στις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας. Επειδή τηρείτε πάντα το μέτρο σε όσα σας συμβαίνουν, κάποιοι θα ζητήσουν τη συμπαράστασή σας σε δικά τους θέματα.

ΤΙΡ: Χαλαρώστε από τις υποχρεώσεις και τα άγχη σας και χαρείτε τις γιορτινές ημέρες.

Υδροχόος

Διαπιστώνετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας έχουν ανάγκη να τους ενθαρρύνετε ή να εγκρίνετε τη συμπεριφορά τους. Φερθείτε διπλωματικά όταν σας πιέζουν να πάρετε θέση σε ζητήματα που δεν είναι του χαρακτήρα σας και κρατήστε αποστάσεις ασφαλείας από ό,τι μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν κάποια νευρικότητα, η οποία θα ξεπεραστεί με την αισιοδοξία σας.

ΤΙΡ: Βελτιώστε τα αισθηματικά σας ή κάντε μια νέα αρχή.

Ιχθύες

Η καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς θα σας βοηθήσει να περάσετε ευχάριστα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Όσοι προτίθεστε να ταξιδέψετε φροντίστε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας και μην επαφίεστε στους άλλους. Αισθηματικά οι μέρες έχουν κάποια νευρικότητα και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε για όσα σας ενοχλούν, τη στιγμή που σας ενοχλούν. Κοινωνικά είστε ευχάριστη συντροφιά και γι’ αυτό και περιζήτητοι.

ΤΙΡ: Μη διστάσετε να είστε παρορμητικοί στη διασκέδαση.