από τον Κώστα λεφάκη

Οι δύσκολες όψεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας στην επιφάνεια αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις που δεν έληξαν στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν για άλλη μια φορά τα ξίφη τους.

Κριός

Κερδίστε χρόνο και προσπαθήστε να καταλάβετε τις αιτίες κάποιων καθυστερήσεων στα πρακτικά θέματα. Το απρόοπτο θα παίξει και πάλι το ρόλο του, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας και επιφυλακτικοί απέναντι σε υποσχέσεις. Το κίνητρο των άλλων προβλέπεται ωφελιμιστικό, οπότε μην εμπλακείτε περισσότερο σε υποθέσεις που δεν υπάρχει κέρδος για εσάς.

ΤΙΡ: Έχετε σαν οδηγό το ένστικτό σας.

Ταύρος

Η ένταση αφορά στα αισθηματικά σας και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας. Η πίεση μπορεί να σας οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν ευσταθούν, γι’ αυτό φροντίστε να εκτονώνεστε σε άλλους τομείς. Η εργασία παρουσιάζει μικρή κάμψη και σας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους και τους συνεργάτες σας.

ΤΙΡ: Κρατήστε μυστικά τα σχέδιά σας.

Δίδυμοι

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο ωφέλιμη ήταν η υπομονή σας. Κάποια πράγματα στην εργασία επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς και τώρα δικαιώνεστε για τις αποφάσεις σας. Η κοινωνική σας ζωή σας προσφέρει διέξοδο και αναδεικνύει τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες, ακόμα και σε θέματα που δεν γνωρίζετε.

ΤΙΡ: Προσοχή στα ταξίδια και στις μετακινήσεις.

Καρκίνος

Οικονομικά φαίνεται να υπάρχει διέξοδος στα θέματα που σας απασχολούν. Συνεχίστε τις προσπάθειες και μη θεωρείτε ανυπέρβλητα κάποια εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο σας. Αντίθετα με όσα πιστεύουν κάποιοι άλλοι, ξέρετε πώς να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας στα δύσκολα. Μοιραστείτε τις επιτυχίες σας, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε εσείς με ποιους θα το κάνετε.

ΤΙΡ: Ασχοληθείτε περισσότερο με τις ανάγκες του σπιτιού.

Λέων

Οι περιστάσεις σάς παρακινούν να ασχοληθείτε με όλους τους τομείς που σας αφορούν. Προσοχή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της εξαπάτησης. Το έμψυχο περιβάλλον είναι ρευστό ακόμα γύρω σας και δεν πρέπει να δείξετε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες εκείνων που σας διαβεβαιώνουν ότι κατέχουν το αντικείμενο το οποίο υπερασπίζονται.

ΤΙΡ: Κρατήστε τον έλεγχο στις υποθέσεις σας.

Παρθένος

Βρίσκεστε σε μια μεταβατική περίοδο, αλλά αισθάνεστε περισσότερο σίγουροι για τον εαυτό σας. Αυτό σας κάνει και πιο τολμηρούς στις ερωτικές προκλήσεις. Προχωρήστε σταδιακά σε αλλαγές που επιθυμείτε, αλλά τηρήστε τις αποφάσεις που παίρνετε. Δώστε περιθώρια στους άλλους να εκφράσουν τα καλά τους αισθήματα απέναντί σας.

ΤΙΡ: Απολαύστε όσα θετικά συμβαίνουν γύρω σας.

Ζυγός

Η αισθηματική σας διάθεση μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες. Να είστε προσεκτικοί και λιγότερο ενθουσιώδεις στις νέες γνωριμίες. Οικονομικά ακολουθήστε τα γνώριμα μονοπάτια τα οποία σας προσφέρουν ασφάλεια. Επαγγελματικά ευνοούνται οι επαφές και οι μικρές, αισθητές αλλαγές που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά σας.

ΤΙΡ: Φροντίστε να είστε τυπικοί στις υποχρεώσεις σας.

Σκορπιός

Οικονομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εβδομάδα που ξεκινά και καλό θα ήταν να μην παραμελήσετε αυτό τον τομέα. Επιμείνετε εκεί που βλέπετε ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά και μη διστάζετε να κάνετε κάτι παραπάνω για να το επιτύχετε. Κοινωνικές και φιλικές σχέσεις θα σας απασχολήσουν έντονα.

ΤΙΡ: Αποφύγετε αδιέξοδες εντάσεις στο προσωπικό σας περιβάλλον.

Τοξότης

Ο ρεαλισμός θα αποδειχτεί ο καλύτερος σύμμαχος για εσάς αυτή την εβδομάδα. Όποια και αν είναι η γνώμη σας για όσους συναστρέφεστε επαγγελματικά ή κοινωνικά κρατήστε τη για τον εαυτό σας και πράξτε αναλόγως. Οι αντίθετες απόψεις των γύρω σας σας χαρίζουν μια μεγάλη γκάμα γνώσεων που, αν τη χειριστείτε έξυπνα, θα βγείτε πολύ κερδισμένοι.

ΤΙΡ: Βρείτε χρόνο για χαλαρές στιγμές.

Αιγόκερως

Οι εξελίξεις στην εργασία είναι αργές και πολλές φορές στάσιμες. Φροντίστε να περιορίσετε τον εκνευρισμό σας και να προσαρμόσετε την εργατικότητά σας στις εκάστοτε συνθήκες. Είναι φρόνιμο να διατηρήσετε τα πλεονεκτήματά σας. Κοινωνικά δεν ήρθε ακόμα η ώρα να πείτε ξεκάθαρα τη γνώμη σας, ούτε να προκαλέσετε εντυπώσεις που δεν σας ωφελούν.

ΤΙΡ: Προσοχή στη συναισθηματική πίεση που σας ασκεί το προσωπικό σας περιβάλλον.

Υδροχόος

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Η εβδομάδα δυσκολεύει τα ζητήματα στα οποία πρέπει να εξαντλήσετε την πειθώ σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύει. Κρατήστε δυνάμεις για αυτά που σας ενδιαφέρουν, περιορίστε την εξάρτησή σας από υποχρεώσεις και προσπαθήστε να λειτουργείτε εκ του ασφαλούς.

ΤΙΡ: Λειτουργείστε πρακτικά και ρεαλιστικά.

Ιχθύες

Εξακολουθείτε να έχετε μυστικούς στόχους οι οποίοι αφορούν στη μελλοντική σας ευημερία. Διαχειριστείτε λοιπόν ανάλογα τα πρακτικά και οικονομικά σας, προσπαθήστε να εξελίξετε τους τομείς οι οποίοι σας παρέχουν κατοχύρωση και μην εκτίθεστε σε περιβάλλον που δεν σας ωφελεί. Η εικόνα σας θα παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο στην εργασία όσο και στην κοινωνική σας ζωή.

ΤΙΡ: Έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας!