από τον Κώστα Λεφάκη

Οι κοινωνικές διεκδικήσεις βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο, ενώ οι πολιτικές αντιπαραθέσεις κορυφώνονται φορτίζοντας με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις ημέρες που ακολουθούν.

Κριός

Η εβδομάδα επιτρέπει επαγγελματικές κινήσεις και σχεδιασμούς που θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα στις επιδιώξεις σας. Αισθηματικά όμως είστε εκτεθειμένοι και πρέπει να είστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζετε άρνηση ή εμπόδια. Παραδεχτείτε τυχόν λάθη σας και μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να τα επαναλαμβάνει. Προσοχή στην οδήγηση και στις ξαφνικές ανατροπές σχεδίων.

ΤΙΡ: Δώστε σημασία σε εκείνους που σας αγαπούν και σας συμβουλεύουν.

Ταύρος

Ασχοληθείτε με τα οικονομικά και τα πρακτικά θέματα. Να είστε σαφείς στα λόγια και στις επιδιώξεις σας. Απομονώστε ό,τι ενέχει κίνδυνο παρεξηγήσεων. Εξωτερικεύστε την υπομονή και την επιμονή σας και υπερασπιστείτε τους άλλους που βρίσκονται στο περιβάλλον σας. Η σωματική και ψυχική σας κούραση χρειάζονται προσοχή, γι’ αυτό αποφύγετε να ανοίξετε νέα μέτωπα.

ΤΙΡ: Φανείτε περισσότερο διπλωμάτες και ευέλικτοι στα οικονομικά σας.

Δίδυμοι

Πιο αισιόδοξοι από τις προηγούμενες εβδομάδες και πιο ενισχυμένοι απέναντι στα γεγονότα. Ιδιαίτερα όσοι πήρατε το μάθημά σας σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, υπολογίζετε περισσότερο τις ευαισθησίες των άλλων και φέρεστε ανάλογα. Οικονομικά τείνει να διευθετηθεί ένα θέμα που σας θορύβησε, αλλά οφείλετε να είστε προσεκτικοί στις οποιεσδήποτε συμφωνίες σας. Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας διπλωματικά και μεθοδικά.

ΤΙΡ: Χρησιμοποιήστε ωφέλιμα το χρόνο.

Καρκίνος

Φροντίστε να κλείσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά σας μέτωπα. Επίσης μην ξοδεύετε άσκοπα τις δυνάμεις και την ενέργειά σας, καθώς θα τα χρειαστείτε και τα δύο τον επόμενο μήνα. Η εβδομάδα είναι θετική για τα αισθηματικά σας, ιδιαίτερα για όσους από εσάς έχουν ενθουσιαστεί από μια νέα γνωριμία. Η οικογένεια και οι ανάγκες της θα σας απασχολήσουν και μερικές φορές θα αναγκαστείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας.

ΤΙΡ: Γίνετε περισσότερο ευέλικτοι στις σχέσεις σας με τους άλλους.

Λέων

Κάντε τις κινήσεις που θέλετε στην εργασία και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό σε ό,τι πιστεύετε πως θα σας φανεί χρήσιμο στους επόμενους μήνες. Η εβδομάδα δεν ευνοεί αλλαγές στην καθημερινότητά σας, ούτε τις συνηθισμένες σας αντιπαραθέσεις με όσους δεν εκτιμάτε αλλά είστε αναγκασμένοι να συναναστρέφεστε στις δραστηριότητές σας. Στα αισθηματικά έχετε υπομονή όταν ο σύντροφός σας ασχολείται με τις δικές του υποχρεώσεις.

ΤΙΡ: Τολμήστε μικρές παραχωρήσεις που θα σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Παρθένος

Αδιαφορήστε λίγο για αυτά που δεν μπορείτε να διορθώσετε, καθώς η εβδομάδα δεν επιτρέπει αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζετε τις επιθυμίες σας. Αισθηματικά ευνοείστε εσείς που θέλετε να λήξετε μια κατάσταση που σας ταλαιπώρησε με τις αμφιταλαντεύσεις της. Προσοχή στα οικονομικά και στα επικείμενα έξοδά σας, λόγω των εορτών που πλησιάζουν.

ΤΙΡ: Γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς στο κοινωνικό σας περιβάλλον.

Ζυγός

Όλοι γύρω σας προθυμοποιούνται να σας εξυπηρετήσουν, γι’ αυτό προσπαθήστε να τελειώσετε με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που σας ταλαιπωρούν. Αισθηματικά φαίνεται ότι κάποια αδιέξοδα βρίσκουν σταδιακά τη λύση τους και κάποιες καταστάσεις αποφορτίζονται από την ένταση που τις προκάλεσε. Ηρεμήστε, ασχοληθείτε με αυτά που πρέπει να κάνετε και δώστε ευκαιρίες στον εαυτό σας να έρθει και πάλι στο προσκήνιο.

ΤΙΡ: Προβάλετε τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα σας.

Σκορπιός

Οικονομικά φαίνεται να εξελίσσονται οι υποθέσεις σας ικανοποιητικά, αλλά χρειάζονται ακόμα προσπάθεια και εποπτεία εκ μέρους σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε επικερδέστερα τα χρήματα και την περιουσία σας, αλλά φροντίστε να μην είστε ανυπόμονοι. Επιμεληθείτει την υγεία σας και τη διατροφή σας. Οι συλλογικές προσπάθειες αποκτούν κίνητρο για να λειτουργήσουν και φαίνεται ότι έχετε σημαντική συμβολή σε αυτό.

ΤΙΡ: Η οικογένεια σάς στηρίζει στις αποφάσεις σας.

Τοξότης

Είναι μια περίοδος που σας ωθεί να είστε περισσότερο δημιουργικοί και τολμηροί. Επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και κρατήστε ανέπαφες τις περιοχές δράσης σας. Επίσης εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας και μη θεωρείτε ότι οι άλλοι λειτουργούν αμερόληπτα. Αισθηματικά όμως φανείτε συντηρητικοί καθώς, αν λειτουργήσετε διαφορετικά, το θερμόμετρο της έντασης θα ανέβει και θα προκαλέσει ανεξέλεγκτους πυρετούς.

ΤΙΡ: Φροντίστε για τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού ή μιας μετακίνησης.

Αιγόκερως

Είστε από εκείνους που δεν πιστεύουν στις αλλαγές, αλλά αυτή την εβδομάδα θα αναγκαστείτε να σκεφτείτε κάποιες σε ορισμένους πρακτικούς τομείς. Επαγγελματικά θα δυσκολευτείτε να βρείτε το δίκιο σας, ιδιαίτερα όσοι από εσάς λειτουργείτε από θέσεις-κλειδιά. Προσαρμοστείτε στις ισχύουσες συνθήκες και περιμένετε πιο κατάλληλη εποχή για να δράσετε.

ΤΙΡ: Φανείτε συντηρητικοί όσον αφορά στα οικονομικά σας.

Υδροχόος

Μπορείτε να υποστηρίξετε αποτελεσματικά τις ιδέες σας, αλλά δύσκολα θα βρείτε ανθρώπους πρόθυμους να λειτουργήσουν όπως θέλετε ή όπως έχετε συμφωνήσει μαζί τους. Αισθηματικά η εβδομάδα δεν προσφέρεται για νέες γνωριμίες. Φροντίστε να μην έχετε μεγάλες προσδοκίες σε αυτό τον τομέα και μην ξοδεύεστε άσκοπα. Ασχοληθείτε με ό,τι έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα, δείτε ανθρώπους, επικοινωνήστε, διασκεδάστε, αλλά χωρίς μεγάλες προσδοκίες.

ΤΙΡ: Ασχοληθείτε με την οικογένεια και εκείνους που σας κάνουν χαρούμενους.

Ιχθύες

Ο Άρης στο ζώδιό σας φαίνεται να ρυθμίζει τη συμπεριφορά σας και να σας εκθέτει στο περιβάλλον σας, περισσότερο από όσο θέλετε ή έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικονομικά σας, για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην εικόνα και στη θέση σας. Αισθηματικά μη γίνεστε εριστικοί από ανασφάλεια και μην πληγώνετε με τον εγωισμό σας.

ΤΙΡ: Βελτιώστε τις σχέσεις σας και μην αντιδράτε στο παραμικρό.