από τον Κώστα Λεφάκη

Οι συνέπειες της έκλειψης του Ήλιου στο Λέοντα κορυφώνονται, ιδιαίτερα στις μικρές καθημερινές δραστηριότητες. Χρειάζεται να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για εμπόδια, διαφωνίες και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε σημαντικό αλλά η εξέλιξή του δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους.

Κριός

Περιορίστε τον αυθορμητισμό σας και ελέγξτε αν πράγματι αυτά που ακούτε έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μην αρκείστε στη μία πλευρά της ιστορίας, αλλά ψάξτε να βρείτε και τις σκοπιμότητες που κρύβει το καθετί που σας αφορά. Είναι εύκολο να σας παρασύρουν εκεί που δεν θέλετε, αν σας το παρουσιάσουν με τον τρόπο που είστε έτοιμοι να πιστέψετε. Οικονομικά φροντίστε ώστε να είστε ασφαλείς και μη δέχεστε αλλαγές στις συμφωνίες που έχετε κάνει.

ΤΙΡ: Ξεκουραστείτε γιατί σας περιμένει ένα δραστήριο φθινόπωρο.

Ταύρος

Να είστε προσεκτικοί όσον αφορά στα σχέδια και στις κινήσεις σας στα επαγγελματικά σας. Μπορεί να βρίσκεστε σε διακοπές αλλά το μυαλό σας είναι απασχολημένο με τα όσα θα επακολουθήσουν μόλις επιστρέψετε στα καθήκοντά σας. Συνταχθείτε με τους πολλούς και μην αναλαμβάνετε το κόστος μιας αλλαγής που έχουν αποφασίσει άλλοι. Προσοχή σε ό,τι δεν σας διαβεβαιώνει ότι μπορεί να εξελιχθει σύμφωνα με τις προσδοκίες σας.

ΤΙΡ: Χειριστείτε τα προσωπικά σας με μεγαλύτερη ευελιξία και πίστη στον εαυτό σας.

Δίδυμοι

Η εβδομάδα φέρνει εντάσεις στις σχέσεις σας κάθε είδους. Φανείτε διορατικοί και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας εκεί που έχετε αμφιβολίες για τους άλλους. Μη φανερώνετε τις προθέσεις σας σε μια περίοδο που γίνεστε δύσκολα πιστευτοί! Φροντίστε τα οικονομικά σας και να μην παρασυρθείτε από εκείνους που υπόσχονται πολλά. Ένα θέμα υγείας δικού σας ανθρώπου έρχεται στο προσκήνιο ακατάλληλη στιγμή.

ΤΙΡ: Φανείτε επιφυλακτικοί απέναντι σε ανθρώπους που μόλις γνωρίσατε.

Καρκίνος

Η εβδομάδα δεν σας επιτρέπει να θέσετε σε εφαρμογή τα σχέδιά σας, ωστόσο προσπαθήστε να ξεφύγετε από λόγια που δεν έγιναν πράξη και να σχεδιάσετε διαφορετικά τις ενέργειές σας. Η εβδομάδα των διακοπών σάς δίνει ευκαιρίες κοινωνικής ζωής, δεν σας επιτρέπει όμως να είστε τόσο ξεκάθαροι στις προθέσεις σας. Οι άλλοι θα παίξουν ρόλο στις υποθέσεις σας, ενώ η εργασία θα σας απασχολήσει με μια ξαφνική εξέλιξη.

ΤΙΡ: Πλησιάστε τους ανθρώπους που θέλετε, αλλά μην είστε υπερβολικοί.

Λέων

Η εβδομάδα σάς θέλει ιδιαίτερα συγκαταβατικούς. Οποιοδήποτε θέμα εγωισμού πρέπει να παραμεριστεί και να λειτουργήσετε έξυπνα παρά αντιδραστικά εκεί που θίγονται τα συμφέροντά σας. Οι δικοί σας άνθρωποι δηλώνουν αδυναμία να σας υποστηρίξουν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κρατήσετε στα υπόψη σας. Αισθηματικά θα χρειαστεί λίγη ακόμα υπομονή εκ μέρους σας για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με το σύντροφό σας.

ΤΙΡ: Αδιαφορήστε για όσα δεν είναι σημαντικά για τις επιδιώξεις σας.

Παρθένος

Οι εκλείψεις σάς ενεργοποιούν και σας δείχνουν τομείς δράσης που είτε δεν είχατε φανταστεί είτε δεν είχατε τολμήσει να αγγίξετε. Με τη μεθοδικότητα που σας διακρίνει, δεν κινδυνεύετε από απροσεξία ούτε από την υπερβολική αισιοδοξία που θα είχαν άλλοι στη θέση σας! Τακτοποιήστε τις εκκρεμότητες που έχετε, χαρίστε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σας και απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς να φοβάστε ότι κάτι θα εξελιχθεί αντίθετα από τις επιθυμίες σας.

ΤΙΡ: Αποφύγετε όσους έχουν την τάση να ασχολούνται μόνο με προβλήματα!

Ζυγός

Βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στα θέματα που σας απασχολούν και στην ανάγκη σας για διακοπές, ξεκούραση και διασκέδαση. Μια ενδιαφέρουσα κοινωνική πρόταση είναι στις πιθανότητες της εβδομάδας. Ταξίδια και μετακινήσεις θέλουν προσοχή στις λεπτομέρειες και επιβεβαίωση ότι οι άλλοι θα τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, όπως το κλείσιμο εισιτηρίων, καταλύματος κ.λπ. Δενέχετε ανάγκη από μεγαλύτερη πίεση τώρα!

ΤΙΡ: Μην εκτίθεστε πολύ στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο των διακοπών σας.

Σκορπιός

Είναι μια εβδομάδα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις σας, στις οικονομικές σας δοσοληψίες και στις μετακινήσεις. Ιδιαίτερα στα οικονομικά σας, φροντίστε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, αλλά και ξεκάθαροι στις συμφωνίες σας. Δώστε λίγο χρόνο στα γεγονότα να εξελιχθούν πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις και έχετε κατά νου ότι πρέπει να είστε περισσότερο διπλωμάτες.

ΤΙΡ: Μείνετε σταθεροί στις θέσεις σας αλλά μην τις εκθέτετε σε ακατάλληλο ακροατήριο.

Τοξότης

Όσοι βρίσκεστε σε διακοπές φροντίστε να μην εκτεθείτε σε τοπικούς κινδύνους και μετριάστε τη διάθεσή σας για περιπέτεια. Τα πράγματα γύρω σας δεν αλλάζουν προς το παρόν, γεγονός που είναι μάλλον ευνοϊκό για εσάς, γιατί όλα και όλοι λειτουργούν υπό την πίεση των γεγονότων. Αισθηματικά μη βάζετε περισσότερα θέματα στη σχέση σας, ενώ οι ελεύθεροι προσέξτε πού στοχεύετε και πώς εκφράζετε το ενδιαφέρον σας.

ΤΙΡ: Μην αναλώνετε χρόνο με ανθρώπους που δεν σας καταλαβαίνουν.

Αιγόκερως

Τα παράπονά σας πρέπει να είναι στοχευμένα και όχι αόριστα. Επίσης αποφύγετε τις επαναλήψεις και πάρτε αποστάσεις από εκείνους που δεν σας καταλαβαίνουν ή έχουν προσωρινά άλλες προτεραιότητες. Ένα οικονομικό ζήτημα θα απασχολήσει αρκετούς από εσάς και φροντίστε να κερδίσετε χρόνο, εκεί που το αποτέλεσμα φαίνεται να μην σας εξυπηρετεί. Αισθηματικά δεν φαίνονται ριζικές αλλαγές μέσα στην εβδομάδα.

ΤΙΡ: Προστατέψτε τα κεκτημένα σας, αλλά μην αντιδράτε υπερβολικά.

Υδροχόος

Πολλά πρόκειται να αλλάξουν, ξεκινώντας με καθυστερήσεις ή ανατροπές στα οικονομικά και πρακτικά θέματα. Ένα είδος ανασφάλειας είναι πιθανόν να σας επηρεάσει ψυχολογικά και να σας αναγκάσει για κάποιο διάστημα να γίνετε εσωστρεφείς. Μια δυσμενής εξέλιξη σε ένα θέμα που ελπίζατε να λυθεί οριστικά και αφορά σε άτομο της οικογένειας με το οποίο έχετε κοινά οικονομικά ενδιαφέροντα επηρεάζει τη διάθεσή σας, αλλά δεν πρέπει να το αφήσετε να σας αποκαρδιώσει.

ΤΙΡ: Αντέξτε λίγο ακόμα. Χρησιμοποιήστε τις εφεδρικές σας δυνάμεις.

Ιχθύες

Αποφύγετε να αδικήσετε τον εαυτό σας και μην εκφράζετε παράπονα εκεί που δεν πρέπει. Αποφύγετε επίσης να κάνετε υποδείξεις σε θέματα που δεν είστε γνώστες. Αισθηματικά οι νέες γνωριμίες δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, έστω κι αν δεχτείτε να κάνετε υπερβολικό κόπο για μικρότερο αποτέλεσμα. Θυμηθείτε όμως ότι όλα αυτά συμβαίνουν καλοκαίρι και ότι διαθέτετε πολλές εναλλακτικές για να ξεφύγετε από αγκυλώσεις του χαρακτήρα σας.

ΤΙΡ: Παραμείνετε μάχιμοι ό,τι και αν συμβεί.