από τον Κώστα Λεφάκη

Θέματα πολιτικής σκοπιμότητας έρχονται στο προσκήνιο και απασχολούν την κοινή γνώμη, ενώ παρασκηνιακές κινήσεις που διαρρέουν προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Κριός

Υπερασπιστείτε τις επιλογές και το συμφέρον σας. Οι άλλοι δημιουργούν ευκαιρίες συνεννόησης και συνδιαλλαγής. Αισθηματικά φανείτε διαλλακτικοί και μην αφήνετε χώρο σε αναίτιες παρεξηγήσεις. Ένα απρόβλεπτο έξοδο είναι απαραίτητο για να επιστρέψει η ομαλότητα στις πρακτικές σας σχέσεις. Αποφύγετε την υπερβολή του χαρακτήρα σας και χρησιμοποιήστε τα μέσα που διαθέτετε για να ξεπεράσετε εμπόδια.

ΤΙΡ: Λειτουργήστε συλλογικά και θα ωφεληθείτε.

Ταύρος

Οικονομικά υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης του εισοδήματος, αρκεί να είστε προνοητικοί και συνετοί. Άλλωστε αυτός είναι ο τομέας που προβάλλει επιτακτικά σαν ανάγκη αυτή την περίοδο για εσάς. Η εβδομάδα περιλαμβάνει και εύνοια στα αισθηματικά σας, ιδιαίτερα όταν δεν έχετε κάνει κανένα σενάριο και συμπεριφέρεστε εντελώς φυσιολογικά.

ΤΙΡ: Συνεννοηθείτε καλύτερα όσον αφορά στις οικογενειακές σας υποθέσεις.

Δίδυμοι

Ακολουθήστε το ένστικτό σας και επιβεβαιώστε τις αισθηματικές σας επιλογές. Στο τέλος της εβδομάδας η Αφροδίτη επιστρέφει σε ορθή πορεία στο Ζυγό και σας επιτρέπει να λύσετε κάποιες παρεξηγήσεις με το σύντροφο ή κάποιο φιλικό σας πρόσωπο, όπως επίσης και οικονομικές ευκαιρίες ή προοπτικές. Μην αναλώνεστε με συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά και μην προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας.

ΤΙΡ: Μην είστε επιπόλαιοι στη ρύθμιση οικονομικών ζητημάτων.

Καρκίνος

Πιο ευνοϊκή η εβδομάδα για να προωθήσετε τις επαγγελματικές σας ικανότητες. Η αλλαγή στάσης των ανθρώπων του κοινωνικού και φιλικού σας περιβάλλοντος οφείλεται κυρίως στη δική σας αμερόληπτη στάση σε δικά τους ζητήματα. Κινηθείτε προσεκτικά στις προσεγγίσεις θεμάτων που δεν είναι της ειδικότητάς σας, καθώς εκεί υπάρχουν λεπτές ισορροπίες. Οικονομικά μην παραμελείτε ούτε τις υποχρεώσεις ούτε τις ανάγκες σας.

ΤΙΡ: Μη γίνεστε ανταγωνιστικοί χωρίς λόγο.

Λέων

Δείξτε αντικειμενικότητα σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος κοινωνικών ομάδων και ειδικού βεληνεκούς ατόμων. Προφυλάξτε τα κεκτημένα σας και φροντίστε τις ανάγκες και τις συναισθηματικές ευαισθησίες του συντρόφου σας. Μέσα από την προσφορά θα εισπράξετε ικανοποίηση, θα αναθεωρήσετε απόψεις και θα νιώσετε δικαιωμένοι στις ενέργειές σας. Η οικογένεια θα αποτελέσει τον καμβά των δραστηριοτήτων σας.

ΤΙΡ: Αντιμετωπίστε έξυπνα τις όποιες δυσκολίες καθυστερούν την εξέλιξή σας.

Παρθένος

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο στενό σας περιβάλλον έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεσή σας. Χρειάζεται λοιπόν να προσέξετε την οικογένεια και να παραμερίσετε κάποιες αγκυλώσεις. Όσοι ζείτε λίγο δύσκολα στην εργασία φροντίστε πριν αλλάξετε στρατόπεδο να ζυγίσετε καλά τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης. Οι πιο καταπιεσμένοι από εσάς ασχοληθείτε με ευχάριστα θέματα για να αποφορτιστείτε.

ΤΙΡ: Προσέξτε τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές σας.

Ζυγός

Η Αφροδίτη επιστρέφει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σας στα τέλη της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει πως τίποτα δεν χάθηκε και τίποτα δεν έχει καταλήξει οριστικά. Επιμείνετε λοιπόν στις επιδιώξεις σας σε όλους τους τομείς, προφυλάξτε τον εαυτό σας από τις εκτεθειμένες πλευρές του χαρακτήρα σας και δείξτε την επικοινωνιακή σας δεινότητα, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην επαγγελματική σας ζωή.

ΤΙΡ: Φροντίστε να είστε ρεαλιστές και όχι αιθεροβάμονες.

Σκορπιός

Ο Ερμής στον Τοξότη μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμος στα οικονομικά σας. Φροντίστε να θέσετε σε εφαρμογή τις ιδέες σας και να υποστηρίξετε έμπρακτα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Αισθηματικά δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να προσπαθήσετε βελτιώσεις, ούτε για να πείσετε το σύντροφό σας για τις απόψεις σας. Συμβιβαστείτε όπου μπορείτε και έχετε υπομονή.

ΤΙΡ: Μην επηρεάζεστε υπερβολικά από γεγονότα που δεν σας αφορούν.

Τοξότης

Ο Ερμής στο ζώδιό σας βοηθά στην προβολή των ταλέντων σας και στην αύξηση της δημοτικότητάς σας στους χώρους που κινείστε. Ωστόσο προσέξτε τις εκφράσεις σας και λάβετε υπόψη το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, ιδιαίτερα αν πρόκειται για το επαγγελματικό σας περιβάλλον. Μετακινήσεις και αλλαγή διάθεσης είναι μέσα στο πρόγραμμα, φροντίστε όμως να έχετε και εναλλακτικές για το ενδεχόμενο να συναντήσετε αντιστάσεις στα σχέδιά σας.

ΤΙΡ: Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας.

Αιγόκερως

Μπορεί η καθημερινότητα να μην είναι εύκολη και ο αγώνας να συνεχίζεται, αλλά οι προσπάθειες που καταβάλλετε αναμφίβολα θα πιάσουν τόπο. Για μία ακόμη φορά θα αποδείξετε πόσο «σκληρό καρύδι» είστε και θα μπορέσετε να υποστηρίξετε αποτελεσματικά το συμφέρον σας παρά τις όποιες δυσκολίες. Αισθηματικά παραμείνετε στις θέσεις σας και μην κάνετε απερίσκεπτες κινήσεις.

ΤΙΡ: Συνεχίστε τις προσπάθειες βελτίωσης του εισοδήματός σας.

Υδροχόος

Όσα θα προκύψουν στη διάρκεια της εβδομάδας προειδοποιούν για το εγγύς μέλλον. Θέματα σχέσεων και συνεργασιών, αντιθέσεων και διαφωνιών έρχονται στο προσκήνιο και σας προβληματίζουν. Μη διακινδυνεύετε τη θέση σας στην εργασία, όσο κι αν ο Άρης στο ζώδιό σας ενισχύει τις κινήσεις και τα επιχειρήματά σας. Οικονομικά κινηθείτε ψύχραιμα και οργανωμένα.

TIP: Φανείτε περισσότερο διαλλακτικοί.

Ιχθύες

Οι πλανητικές όψεις είναι δύσκολες για σας. Επαγγελματικά και αισθηματικά είναι δύο τομείς που πρέπει να τους προσέξετε ιδιαίτερα καθώς είναι περίοδος αναθεωρήσεων και επαναπροσδιορισμού συμφερόντων. Όσοι έχετε ρίξει όλο το βάρος στα οικονομικά σας θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε σημείο καμπής. Ξεπεράστε το οποιοδήποτε άγχος, κινηθείτε υπεύθυνα και βάλτε εφικτούς στόχους.

ΤΙΡ: Προτιμήστε έναν έξυπνο συμβιβασμό από τη ρήξη.