από τον Κώστα Λεφάκη

Απρόοπτα και ανακατατάξεις σε όλους τους τομείς προκαλούν εντάσεις. Προσοχή στις εύθραυστες σχέσεις, στο μακρόχρονο σχεδιασμό δράσεων, αλλά και στα έκτακτα φυσικά φαινόμενα που θα δώσουν άλλη διάσταση στην καθημερινότητα.

Κριός

Το διάστημα που ακολουθεί δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, γι’ αυτό θα χρειαστεί να λειτουργήσετε με διπλωματία, κάτι που για το χαρακτήρα σας είναι δύσκολο. Είναι σημαντικό να υπηρετήσετε με πάθος τις φιλοδοξίες σας και τη διάθεσή σας για πρόοδο και απαλλαγή από οτιδήποτε θεωρείτε οπισθοδρόμηση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας βρίσκονται οι κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις.

ΤΙΡ: Απολαύστε τις διακοπές σας με την αυστηρή έννοια του όρου!

Ταύρος

Η εβδομάδα απαιτεί προσοχή στο πορτοφόλι και στις οικονομικές συναλλαγές. Να είστε επιφυλακτικοί σε υποσχέσεις και να μη δέχεστε εύκολα αλλαγές σε συμφωνίες που είχαν φτάσει σε καλά επίπεδα για εσάς. Αισθηματικά φαίνεται ότι υπάρχουν δυσκολίες στη συνεννόηση με το σύντροφό σας, όσο αποφασισμένοι κι αν δείχνετε να βάλετε περισσότερο νερό στο κρασί σας και να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς πολλά μέτωπα.

ΤΙΡ: Μείνετε ήρεμοι απέναντι στις κάθε είδους προκλήσεις.

Δίδυμοι

Οι διακοπές σας μπορεί να έχουν το στοιχείο του εντυπωσιασμού, αλλά φροντίστε να διαχειριστείτε τις επιλογές σας. Οι ανατροπές στο πρόγραμμά σας είναι αναμενόμενες, γι’ αυτό προνοήστε και για εναλλακτικά σενάρια. Οικονομικά κάντε τις κινήσεις που πρέπει ώστε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας. Στα αισθηματικά σας υπάρχουν επιπλοκές στις σχέσεις, ενώ οι ελεύθεροι δείχνετε ανικανοποίητοι από την γκάμα των επιλογών σας.

ΤΙΡ: Να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις κινήσεις σκοπιμότητας.

Καρκίνος

Όσο κι αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε, ζείτε μια περίοδο σύγχυσης και αναμονής. Στην πραγματικότητα όμως όλα γίνονται για λόγους σκοπιμότητας. Οικονομικά δεν έχετε πολλά περιθώρια δράσης τώρα και θα πρέπει να αποφύγετε να είστε ριψοκίνδυνοι. Μη δίνετε σημασία σε λόγια που μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχισμό σας και μην επιτρέπετε στους άλλους να δημιουργούν ένταση στην καθημερινότητά σας.

ΤΙΡ: Διαφυλάξτε το συναίσθημα από τα γεγονότα που το επηρεάζουν.

Λέων

Από τις πλέον εκτιθέμενες ζωδιακές ομάδες της περιόδου, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις σχέσεις, στις επαγγελματικές σας επιλογές, αλλά και στις αναπόφευκτες αναθεωρήσεις της καθημερινότητάς σας. Επιλέξτε προσεκτικά τις κινήσεις σας σε όλους τους τομείς. Αυτή την εβδομάδα τα γεγονότα είναι προκλητικά και ο συνδυασμός μεταξύ τους εκρηκτικός.

ΤΙΡ: Ασκηθείτε στην υπομονή και μην πιστεύετε ότι δέχεστε επιθέσεις από όλους.

Παρθένος

Φροντίστε τα οικονομικά σας και μην αφήνετε τους άλλους να σας επηρεάζουν με απόψεις που δεν ευσταθούν. Αποφύγετε αστήρικτες πρωτοβουλίες σε αυτό τον τομέα και μην επιτρέπετε στον εαυτό σας απροσεξίες που μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος. Στα αισθηματικά και προσωπικά σας θέματα προσαρμοστείτε στις συνθήκες που επικρατούν γύρω σας, καθώς είστε εσείς εκείνοι οι οποίοι διστάζετε να πάρετε αυτά που σας προσφέρονται.

ΤΙΡ: Δεχτείτε τη μεσολάβηση ενός φίλου/συγγενή για την επιτυχή έκβαση μιας υπόθεσής σας.

Ζυγός

Προσοχή στις μακρόχρονες σχέσεις σας και σε οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει συναισθήματα και διάθεση. Να είστε διπλωμάτες και υπομονετικοί απέναντι σε προκλήσεις που στοχεύουν να σας εκθέσουν και να σας ταλαιπωρήσουν. Κρατήστε τη γνώμη σας για τον εαυτό σας, μην είστε τόσο καλοπροαίρετοι απέναντι σε εκείνους που δίνουν αφειδώς υποσχέσεις και μην αφήνετε το συναίσθημα να σας παρασύρει σε υποχωρήσεις που δεν έχουν νόημα.

ΤΙΡ: Φροντίστε τα οικονομικά σας και τις σχετικές σας επιδιώξεις.

Σκορπιός

Η εβδομάδα σάς επιβάλλει να ελιχθείτε για να κερδίσετε έδαφος στις προσπάθειές σας. Πρέπει όμως να δείτε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, να μη φοβηθείτε τις εξελίξεις και να αδιαφορήσετε στα καλέσματα εκείνων που σας αποπροσανατολίζουν από τους στόχους σας. Έχετε μεγαλύτερη δύναμη από όση πιστεύετε και αρκετή φαντασία για να δημιουργήσετε εσείς το σκηνικό της καθημερινότητάς σας.

ΤΙΡ: Μη διστάζετε, η τόλμη και οι γρήγορες αποφάσεις σας θα ανταμειφθούν.

Τοξότης

Προσπαθήστε να λειτουργήσετε ρεαλιστικά αυτή την εβδομάδα, και όχι μόνο στα πρακτικά και επαγγελματικά σας θέματα. Πολλοί από εσάς προβληματίζεστε από τις επιλογές σας, αλλά τώρα δεν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα που μπορείτε να βγάλετε. Μετακινήσεις, ταξίδια, διακοπές είναι στο πρόγραμμα της αναστάτωσης, αλλά θεωρούνται και απαραίτητα για τον ψυχισμό σας. Μια αλλαγή στην καθημερινότητά σας προβλέπεται να έχει θετικά αποτελέσματα μετά το πέρας αυτής της μεγάλης περιόδου των εκλείψεων.

ΤΙΡ: Αφήστε την υπερβολή σας να λειτουργήσει για καλό σκοπό.

Αιγόκερως

Για άλλη μια φορά γίνεστε εσείς το στήριγμα των άλλων και κερδίζετε τόσο σε εντυπώσεις όσο και σε ουσία. Οικονομικά φανείτε συντηρητικοί και αποφύγετε έξοδα εντυπωσιασμού. Αυτά που δεν επιτυγχάνονται τώρα σας βοηθούν να αλλάξετε ευκολότερα πορεία και να επιλέξετε πεδία δράσης που θα είναι πιο προσοδοφόροι στο μέλλον. Έχετε τη διάθεση να επαναλάβετε κάποιες προσπάθειες που δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε καίριους τομείς της ζωής σας.

ΤΙΡ: Ασχοληθείτε μόνο με τα θέματα εκείνα που σας αφορούν και σας επηρεάζουν.

Υδροχόος

Είναι αλήθεια πως η περίοδος δεν είναι τόσο φιλική απέναντί σας, αλλά μόνο σε προσωρινή βάση. Έχετε μάθει να ξεπερνάτε τις δυσκολίες και ξέρετε πώς να ενεργοποιείτε τους άλλους όταν χρειάζεστε τη βοήθεια ή τη συμπαράστασή τους. Ο ψυχισμός σας επηρεάζεται πολύ από μικρά και κατά άλλους ασήμαντα γεγονότα, στα οποία είστε οι μόνοι που αντιλαμβάνεστε τη σημασία και τις επιπτώσεις τους. Οικονομικά θα τα καταφέρετε αν βάλετε σε τάξη τις ανάγκες σας.

ΤΙΡ: Κερδίστε τις εντυπώσεις με τη διαφορετική σας σκέψη.

Ιχθύες

Ή θα ακολουθήσετε το ρεύμα και δεν θα έχετε μεγάλες προσδοκίες ή θα πρωτοτυπήσετε και θα προχωρήσετε με τον τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε. Παρά την αναστάτωση της περιόδου, ξέρετε να επιλέγετε τα ασφαλή σας καταφύγια και να περιμένετε μέχρι να επιστρέψει η ομαλότητα. Αισθηματικά θα υπάρξουν προκλήσεις τις οποίες δεν πρέπει να πάρετε στα σοβαρά, ενώ στα οικονομικά σας επικρατεί ασάφεια, ιδιαίτερα όσον αφορά στην έκβαση μιας υπόθεσής σας την οποία έχουν αναλάβει τρίτοι.

ΤΙΡ: Ενεργοποιήστε το αισιοδοξο πνεύμα σας.