Συνάντησα τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή μόδας κ. Βρεττό Βρεττάκο πριν από λίγο καιρό στο showroom του στο Παλαιό Φάληρο και αμέσως κατάλαβα τους λόγους για τους οποίους έχει ξεχωρίσει.

Χαμογελαστός και πολύ φιλόξενος μου αφηγήθηκε πως ήταν η εμπειρία του στο Royal College of Arts του Λονδίνου όπου είχε καθηγητή τον Alexander McQueen, πως έφτασε να έχει το δικό του επιτυχημένο brand και φυσικά πως προέκυψε να φορέσουν δημιουργίες του μερικές από τις top celebrities του πλανήτη όπως είναι  Beyonce.

Οι δημιουργίες του έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, με μία από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του να είναι οι δημιουργίες που φόρεσε η Ελένη Φουρέιρα στην Eurovision.

Τι πιστεύει όμως ο σχεδιαστής για το στιλ των Ελληνίδων; Τι τον εμπνέει και ποιο είναι το αγαπημένο του style icon;

Πότε καταλάβατε πως θέλετε να ασχοληθείτε με το σχέδιο μόδας; Ήταν ένα παιδικό όνειρο;

-Ναι, ήταν ένα παιδικό όνειρο. Ήδη από μικρή ηλικία, 5-6 χρονών σχεδίασα σε μπλοκ ζωγραφικής . Είχα όλη αυτή την καλλιτεχνική διέγερση που έχουν τα παιδιά μέσω της ζωγραφικής σε αυτή την ηλικία, αλλά εγώ από ένα σημείο και μετά το εξέλιξα περισσότερο καθώς ξεκίνησα να ζωγραφίζω επάνω σε υφάσματα. Θυμάμαι τη μητέρα μου, η οποία έραβε μόνη της κάποια κομμάτια για την προσωπική της συλλογή, έπαιρνα και ζωγράφιζα επάνω στα υφάσματα της. Έκανα τις δικές μου ιστορίες επάνω στα υφάσματα. Από εκείνο το σημείο λοιπόν ξεκίνησε αυτό το μικρό ζιζάνιο της δημιουργίας το οποίο και εξελίχθηκε. Μέχρι που συνειδητοποίησα περίπου στο γυμνάσιο πως θέλω να ασχοληθώ με το κομμάτι της μόδας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας εδώ