Μια από τις πιο ανατρεπτικές στιγμές στην ταινία Joker ήταν όταν ο Άρθουρ Φλεκ μπήκε παράνομα στο σπίτι της γειτόνισσας του, εκείνη τον είδε, τρόμαξε και καταλάβαμε όλοι μας πως το love story που είχε προηγηθεί, ήταν αποκύημα της φαντασίας του. Η ταινία όμως δεν μας έδωσε ποτέ απάντηση για το τι είχε συμβεί μετά. Ο Φλεκ της είπε να τον δει στο σόου του Μάρεϊ εκείνο το βράδυ, αλλά ήταν ένα σημείο που είχε βγει από μέσα του το δολοφονικό ένστικτο.

Πολλοί υπέθεσαν πως τη σκότωσε. Άλλοι πως την κρατούσε αιχμάλωτη. Λίγοι πως δεν της έκανε κακό κι εκείνη έτρεξε να φύγει από την πόλη. Η απορία αυτή λύθηκε αρχικά με κάποιες δηλώσεις του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς και λύνεται απόλυτα με την κυκλοφορία του σεναρίου της ταινίας.

Το σενάριο του Joker είναι πλέον διαθέσιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από εδώ. Πέρα από τις κομμένες σκηνές στις οποίες αποκαλύπτεται και η τύχη της Σόφι που υποδύθηκε η Ζάζι Μπιτζ, οι 104 σελίδες του σεναρίου είναι κι ένα μίνι σεμινάριο για όλους εμάς για το πώς γράφεται το κινηματογραφικό σενάριο και δη το σενάριο μιας ταινίας-αριστούργημα.