Δεν μας ξαφνιάζει καθόλου. Είναι η ταινία που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη. Παρόλο που στις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και SAG Awards φάνηκε πως εκτιμάται ως σκηνοθεσία και ως ερμηνεία κι όχι συνολικά ως ταινία, στο IMDB ψηφίζει ο απλός κόσμος. Κι ο απλός κόσμος μίλησε. Το Joker έχει την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς για το 2019 με 8.7.

Η αλήθεια είναι πως η ερμηνεία του Φοίνιξ καλύπτει κάθε άλλο κομμάτι μιας ταινίας και στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό είναι που μένει στον θεατή. Σίγουρα πάντως δεν θα την λέγαμε την καλύτερη ταινία της χρονιάς, αλλά την ταινία με την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς.

Από την άλλη, μιας και φτάνουμε στο φινάλε της δεκαετίας, η καλύτερη ταινία για την περίοδο 2010-2019 είναι το Inception του Κρίστοφερ Νόλαν με βαθμολογία 8.8, κάτι που δείχνει τη δυναμική της, μιας και έχει αντέξει τόσο ψηλά όλα αυτά τα χρόνια και αρκεί να σκεφτεί κανείς πως μέχρι το 2017 ήταν πάνω από το 9.0 σε βαθμολογία.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως στην αντίστοιχη πλατφόρμα των κριτικών, δηλαδή το Rotten Tomatoes, το Joker δεν βρίσκεται καν στις 140 καλύτερες ταινίες, με βαθμολογία 69% και στο Metacritic έχει 59%. Υπάρχει δηλαδή μια τεράστια απόκλιση σε κοινό και κριτικούς, παρόλο που οι τελευταίοι αποθέωσαν τον Φοίνιξ.