«Να σου κάνω μια ερώτηση…γιατί η CIA βασάνιζε ανθρώπους, είπε ψέματα γι΄αυτό και προσπάθησε να το αποκρύψει»; Όταν μια ταινία περιλαμβάνει αυτή την ερώτηση, τότε δε μπορεί παρά να έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ δυνατό σε επίπεδο συνωμοσίας και αποκάλυψής της. Αυτό ακριβώς είναι το The Report με τον Άνταμ Ντράιβερ.

Σε μια ερμηνεία που λέγεται ότι θα μπορούσε κάλλιστα να τον φέρει στα Όσκαρ, ο υπερταλαντούχος Ντράιβερ υποδύεται έναν πράκτορα του FBI, τον Ντάνιελ Τζόουνς, που ανακαλύπτει στοιχεία άκρως επιβαρυντικά για την CIA.

Ως γνωστόν, η CIA είναι η εταιρεία που ασχολείται με τους διεθνείς κινδύνους για τις ΗΠΑ, ενώ το FBI αναλαμβάνει σε οτιδήποτε αφορά αμερικανικό έδαφος. Η CIA είναι αυτή που έχει αναλάβει να ανακρίνει άτομα εκτός ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Μερικά χρόνια μετά ο Τζόουνς βρίσκει μαρτυρίες και στοιχεία που είχαν μείνει κρυφά.

Στοιχεία που δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά λειτουργούν ως lead. Οδηγούν δηλαδή στην αλήθεια. Γι΄αυτό αρχίζει να ξεψαχνίζει την υπόθεση και σε συνεργασία με την διευθύντρια του. Όσο ψάχνει, φτάνει μπροστά σε στοιχεία που δείχνουν ότι η CIA έκανε φρικτά βασανιστήρια σε ανθρώπους, είτε ενόχους είτε όχι. Βασανιστήρια που αν έφταναν ενώπιον δικαστηρίου, θα αθώωναν ακόμα και τους ενόχους.

Το The Report κυκλοφόρησε χθες το δεύτερο trailer του και θυμίζει αρκετά το All The President’s Men με τους Ρέντφορντ και Χόφμαν. Απλώς εδώ έχουμε ένα one man show από τον Ντράιβερ, με την Ανέτ Μπένινγκ και τον Τζον Χαμ να συνεπικουρούν. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Σκοτ Μπερνς.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου στο Amazon Original.