Το 1853, η τελευταία αυτοκράτειρα της Γαλλίας, η αυτοκράτειρα Ευγενία προσέλαβε τον Louis Vuitton, έναν κατασκευαστή αποσκευών για να τις δημιουργήσει τις βαλίτσες και τις τσάντες που χρειαζόταν για τα ταξίδια της.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το όνομα του Louis Vuitton είχε γίνει γνωστό σε όλους τος ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας, οι οποίοι τον επέλεγαν για να τους δημιουργήσει τις αποσκευές που χρειάζονταν.

Αριστοκράτες και celebrities όπως η Audrey Hepburn και ο Cary Grant της εποχής εμπιστεύονταν στον κατασκευαστή τη δημιουργία των αποσκευών τους, οι οποίες μάλιστα συνδύαζαν υψηλή αισθητική και άριστη ποιότητα. Ανάμεσα στους πελάτες του Louis Vuitton ήταν ο Ernest Heminway, αλλά και ο δούκας και η δούκισσα του Windsor οι οποίοι δεν αποχωριζόντουσαν τις τσάντες του καλλιτέχνη.

Μία από τις πιο κλασικές τσάντες του σχεδιαστή μάλιστα, η Noé τσάντα, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1932 και δεν προοριζόταν για να τοποθετούν οι γυναίκες το πορτοφόλι ή τα κλειδιά τους όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά μπουκάλια σαμπάνιας…

Διαβάστε την συνέχεια στο InStyle.gr