Φυσικά και είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε με τους συναδέλφους σας· αυτό δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον όπου όλοι νοιώθουν φιλικά μεταξύ τους και είναι, εν τέλει, χαρούμενοι. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να μη θίγετε όταν βρίσκεστε στη δουλειά μαζί με τους συναδέλφους σας. Εάν τα συζητήσετε, είτε θα εκνευρίσετε τους συναδέλφους σας, είτε θα τους αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν, όπως τονίζει η Jodi Glickman, σύμβουλος ανάπτυξης ηγεσίας.

Ιδού τέσσερα θέματα συζητήσεων που θα ήταν καλή ιδέα να αποφεύγετε στον χώρο δουλειάς.

1. Απειλές στη δουλειά σας

Προσέξτε να μην αποκαλύπτετε τίποτα σχετικό με την προσωπική σας ζωή που θα μπορούσε να ωθήσει άλλους να αμφισβητήσουν την ικανότητά σας να εκπληρώσετε τα επαγγελματικά σας καθήκοντα ή την αφοσίωσή σας σε αυτά. Αυτό, τουλάχιστον, τονίζει ο Wayne Pernell, κλινικός ψυχολόγος και σύμβουλος ηγεσίας. Μια τέτοια κουβέντα θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές, από θετικές αποκαλύψεις π.χ. για μια νέα εθελοντική σας απασχόληση έως σοβαρά ζητήματα όπως μια χρόνια πάθηση ή ευθύνες φροντίδας άλλων προσώπων.

2. Πολύ προσωπικές λεπτομέρειες

Όταν αποκτάτε άνεση με άλλους, είναι εύκολο να ξεχάσετε πού βρίσκεστε και τι πρέπει να μοιράζεστε και τι όχι, λέει η Glickman. Καλό είναι, ας πούμε, να μην αναφερθείτε με λεπτομέρειες στα εντερικά σας προβλήματα ή σε κάποια σιχαμερή συνήθεια του σκύλου σας. Όσο κι αν σας φαίνεται ευνόητη μια τέτοια συμβουλή, το πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα απ’ ό,τι νομίζετε. «Ο κόσμος δεν θέλει να ξέρει λεπτομέρειες» προσθέτει η Glickman. «Είναι αρκετό να πείτε ότι μείνατε σπίτι επειδή είστε άρρωστος. Μην αναφέρετε τα συμπτώματα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com