Από το 1986 που κυκλοφόρησε το Top Gun μέχρι σήμερα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το sequel, έχουν συμβεί άπειρα πράγματα. Είναι ένας άλλος κόσμος. Κυρίως όμως έχει γίνει κάτι άλλο ο Τομ Κρουζ, που ηγείται άλλωστε και της παραγωγής. Ο Κρουζ δεν είναι ένας απλώς ηθοποιός. Είναι ένας από τους καλύτερους στο κομμάτι της δράσης με 4-5 franchises στις πλάτες του και κάθε φορά πετυχαίνει το άρτιο.

Είναι επίσης ένας τύπος που κάνει μόνος του κάθε stunt που απαιτεί ο ρόλος. Γι΄αυτό δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από το νέο Top Gun. Περιμένουμε να είναι καλύτερο κι από το πρώτο, αν και η σύγκριση δεν μπορεί να σταθεί για δύο προϊόντα τόσο διαφορετικών εποχών. Είναι όμως σίγουρο πως αν έκανε το πρώτο Top Gun ο Τομ Κρουζ του σήμερα με τα μέσα του τότε, θα το έκανε καλύτερο κι απ΄ό,τι είναι.

Δεν χρειάζεται όμως να σταθούμε στο παρελθόν. Ας δούμε το μέλλον που ξεκινάει με το επίσημο trailer της ταινίας Top Gun: Maverick. Εκεί όπου ο Πιτ Μίτσελ, γνωστός και ως Maverick, ανατρέφει μια νέα γενιά πολεμικών αεροπόρων.