Όποιος έχει σκύλο τότε μπορεί να κατανοήσει από πού έχει προκύψει η φράση «ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Είναι η συντροφιά σας όταν χρειάζεστε έναν φίλο, μπορείτε να τα αγκαλιάσετε όποτε αισθάνεστε μοναξιά, σας κάνουν να χαμογελάτε από τη στιγμή που θα μπείτε μέσα στο σπίτι ενώ κανείς δεν χαίρεται τόσο κάθε φορά που σας βλέπει.

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει πως τα σκυλιά διαισθάνονται πράγματα ενώ μπορεί και εσείς οι ίδιοι να έχετε παρατηρήσει συμπεριφορές που θεωρείτε αλλόκοτες στο κατοικίδιο σας όπως το να κοιτάει επίμονα ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού ή και να γαυγίζει παράλληλα. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως τα σκυλιά έχουν έκτη αίσθηση όμως είναι και πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως τόσο τα σκυλιά όσο και οι άνθρωποι έχουν έκτη αίσθηση όμως αυτό που μας διαχωρίζει είναι το ότι εμείς εκλογικεύουμε, κρίνουμε ή αρνούμαστε αυτό που αισθανόμαστε ή διαισθανόμαστε.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως τα σκυλιά δεν έχουν έκτη αίσθηση, απλώς μπορούν να μυρίσουν και να δουν καλύτερα από εμάς. Όπως και να έχει παρακάτω είναι μερικά από αυτά που τα σκυλιά μπορούν να διαισθανθούν και κάποια είναι αρκετά spooky.

Μπορούν να ακούσουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε.

Οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν ήχους σε μακρύτερες αποστάσεις από εμάς αλλά και ηχητικές συχνότητες που το ανθρώπινο αυτί δεν ακούει. Σίγουρα τα σκυλιά μπορεί να ακούνε ήχους που εμείς δεν μπορούμε όμως είναι πιθανό να ακούνε και μεταφυσικούς ήχους.

Μπορούν να εντοπίσουν πότε ένας άνθρωπος είναι άρρωστος.

Μπορεί να σας φανεί περίεργο όμως τα σκυλιά μπορούν πραγματικά κάποιες φορές να ανιχνεύσουν ασθένειες στους ανθρώπους. Αυτό μπορεί και συμβαίνει λόγω του ότι η όσφρηση των σκύλων είναι 10.000 – 100.000 φορές εντονότερη από των ανθρώπων και μπορούν να μυρίσουν ορμόνες και μυρωδιές που αναδύονται από το ανθρώπινο σώμα. Τα σκυλιά έχουν τη δυνατότητα κάποιες φορές να ανιχνεύσουν εάν μία γυναίκα είναι έγκυος ή εάν κάποιος έχει καρκίνο.

Μπορεί κάποιες φορές να βλέπουν πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε.

Η αίσθηση της όρασης των σκύλων είναι επίσης οξύτερη από τη δική μας, όποτε ξανά μπορεί να βλέπουν πράγματα που εμείς δεν παρατηρούμε. Μπορεί όμως να είναι και κάτι μεταφυσικό σύμφωνα με μία έρευνα, ενώ πολλές φορές έχουν ακουστεί μαρτυρίες για ασυνήθιστες συμπεριφορές σκύλων σε χώρους που θεωρούνται «στοιχειωμένοι».

Κάποιες φορές φαίνεται πως μπορούν να αισθανθούν φυσικά φαινόμενα ή καταστροφές.

Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν εάν πρόκειται να γίνει σεισμός πολύ πριν γίνει σεισμός πιθανώς επειδή μπορούν να ακούσουν τις σεισμικές δραστηριότητες που προηγούνται πριν από κάποιο σεισμό ενώ μπορούν και να μυρίσουν περιβαλλοντολογικές αλλαγές που προκύπτουν πριν από μία μεγάλη καταιγίδα.