Για μια ακόμα φορά οι Σπέτσες μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του κοινού με μια αθλητική διοργάνωση, αυτή τη φορά με καλό σκοπό. Το Σάββατο 1ηΣεπτεμβρίου η δεύτερη διοργάνωση του φιλανθρωπικού κολυμβητικού αγώνα, Swim Around Spetses, για την ενίσχυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους», η οποία άνοιξε επισήμως το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Αρμάτας 2018»! Δώδεκα επίλεκτες ομάδες κολύμπησαν τον γύρο του νησιού, και ολοκλήρωσαν το απαιτητικό εγχείρημα στην παραλία της Πλατείας Ποσειδωνίου, όπου πλήθος εθελοντών και κόσμου τους καταχειροκρότησε.

Στέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Κουλούρης

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, σε ένα πανηγυρικό κλίμα έγινε η ενημέρωση των αθλητών σε γνωστό εστιατόριο του νησιού με όλους τους συμμετέχοντες να ανυπομονούν για την επόμενη μέρα για να ολοκληρώσουν την ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή των 20 χιλιομέτρων.

Η ημέρα του αγώνα ξημέρωσε με πολύ δύσκολες συνθήκες για τους κολυμβητές καθώς υπήρξε πολύ ρεύμα και αέρας αλλά αυτό δεν πτόησε ούτε τους συμμετέχοντες ούτε τα καΐκια του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών που συνόδεψαν τους κολυμβητές σε όλη την διαδρομή.

Δημήτρης Κουλούρης

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σημαντήρας, ο οποίος ολοκλήρωσε μόνος του το σύνολο της διαδρομής και τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 4:50:00 Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τιμητική για τη διοργάνωση ήταν η συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της κολύμβησης, μεταξύ των οποίων οιΣτέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Κουλούρης και Ρωμανός Αλυφαντής, όλοι τους με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Δημήτρης Κουλούρης, Άντζελα Κοτρώτσου, Αλέξανδρος Παπανδρέου

Επιπλέον, σε μία συμβολική κίνηση, στον αγώνα συμμετείχε εκτός συναγωνισμού και ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος μαζί με τον προπονητή κολύμβησης Χρήστο Μποφίλιο και την Πρόεδρο και ιδρύτρια τουSpetses mini Marathon,  Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη. Μάλιστα ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέουο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία.  Μεταξύ αυτών που χειροκρότησαν την προσπάθεια των 36 κολυμβητών ήταν και οι φίλοι τουΓιάννη Δρυμωνάκου από το Survivor, Νάσος Παπαργυρόπουλος και Βιργινία Δικαιούλια, καθώς και  η CEO των Holmes Place Ελλη Φλέγγα και ο γνωστός αρχιτέκτονας Θοδωρής Ζουμπουλάκης.

Ρωμανός Αλυφαντής, Μαρίνα Κουταρέλλη, Δημήτρης Κουλούρης, Αλέξανδρος Παπανδρέου

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ιδρύτρια του Spetses mini Marathon Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη δήλωσε: «Προσωπικά, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να συμμετέχω αθλητικά στη διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά τους κορυφαίους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα μέλη του Charity4U, τον Δήμο Σπετσών και τους υπόλοιπους φορείς που συνέβαλαν. Συγχαρητήρια σε όλους και ραντεβού για τον αγώνα-θεσμό των Σπετσών, το Spetses mini Marathon, 5-7 Οκτωβρίου!

Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Άδα Σταματάτου

Το «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους» είναι η μόνη ΑΜΚΕ που ασχολείται αποκλειστικά και ενεργά με τον αθλητισμό, σε μία προσπάθεια να στηρίξει νέους πρωταθλητές να κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Αυτή τη στιγμή στηρίζει τέσσερεις νέους αθλητές, τον Νίκο Παπαγγελή (18 ετών), παρα-ποδηλάτη, την Κατερίνα Διβάρη (17 ετών), παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX, τον Μάριο Γράψα (21 ετών), αθλητή του τραμπολίνο και τον Απόστολο Χρήστου (21 ετών), κολυμβητή.

Βιργινία Δικαιούλια, Νάσος Παπαργυρόπουλος

Συμμετείχε εκτός συναγωνισμού ο Γιάννης Δρυμωνάκος μαζί με τη Μαρίνα Κουταρέλλη και τον Χρήστο Μποφίλιου, αλλά και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Χρήστος Μποφίλιος, Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιάννης Δρυμωνάκος.