H Μαργαρίτα Χατζηνασίου γεννήθηκε στην Αθήνα σε μουσική οικογένεια και ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της, γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου. Στην ηλικία των 14 ετών άρχισε να συνθέτει τα πρώτα της κλασικά κομμάτια και να γράφει τα πρώτα της τραγούδια.

Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις κλασικές σπουδές της στο πιάνο και την ενορχήστρωση στην Ecole Normale de Musique και την Schola Cantorum στο Παρίσι. Mετά την επιστροφή της από την Πόλη του Φωτός, αφιερώνεται στην ανακάλυψη των θεραπευτικών ιδιοτήτων της μουσικής και στoυς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την έμφυτη δημιουργικότητά του για αυτοθεραπεία.

Η  συνθέτης-πιανίστρια και ερμηνεύτρια Margo Nancy for (Μαργαρίτα Χατζηνάσιου) πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη, διαφορετική μουσική θεατρική performance, με τίτλο «Stories of Margo», το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Αγγλικανική Εκκλησία, (Φιλελλήνων 27- Αθήνα),  στις 20.30.

Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου θα φιλοξενήσει την παράσταση της Margo Nancy for που μέσα από την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε με επιρροές από την κλασική μουσική μέχρι τη jazz, τη world music και το γαλλικό chanson και τη διήγησή της μιλά για μία ιστορία αγάπης, απώλειας και επιστροφής στον εαυτό της.

Δέκα τραγούδια με ελληνικούς στίχους και μία ιστορία που τα ενώνει στα αγγλικά, συνθέτουν την εσωτερική διαδρομή  μιας γυναίκας ακολουθώντας την ως το τέρμα όπου ίσως, να κρύβεται η απάντηση.

Όπως εξηγεί και η ίδια η καλλιτέχνις η συγκεκριμένη performance «γεννήθηκε» ως ιδέα: «Όταν τελείωσα με τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ μου και σε μια προσπάθεια να καταλάβω ποιο ήταν το μήνυμα των δέκα τραγουδιών μου, συνειδητοποίησα ότι ήταν μέρος της ίδιας ιστορίας:  η ιστορία μιας γυναίκας, μια ιστορία αγάπης. Στη σκηνή έχουμε τρεις γυναίκες (Μια επί σκηνής και δύο φανταστικές): η καλλιτέχνις / αφηγητής (Μαργαρίτα), η Margo και η γυναίκα της ιστορίας. Τρεις παράλληλες ζωές που εξελίσσονται μαζί για να γίνουν ένα στο τέλος. Η παράσταση αρχίζει με ένα αίνιγμα. Ποια είναι η Margo; Μια κοπέλα που μαδάει τα πέταλα από μια μαργαρίτα. Μια κοπέλα που χρειάζεται απελπισμένα να αγαπηθεί για να υπάρξει. Μια κοπέλα που κουβαλάει ιστορίες. Μια κοπέλα που εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω της μια ιστορία χωρίς τίτλο και χωρίς τέλος.

Η Margo αντιπροσωπεύει τη δημιουργική δύναμη, το ταλέντο, την έμπνευση που ωθεί και φωνάζει για να εκφραστεί, να υπάρχει μέσα από εμάς.

Η παράσταση είναι μια ομολογία του πόνου που κουβαλάμε όταν καταπιέζουμε τα ταλέντα και το δυναμικό μας.

Μέσα από την αναζήτηση της ουσίας μας ανακαλύπτουμε την Αγάπη και πώς αυτή λειτουργεί ως καταλύτης στην αφομοίωση των καταπιεσμένων και ξεχασμένων ταλέντων μας.

Ο θεατής παρακολουθεί το ταξίδι μιας γυναίκας προς την ολότητα, ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, και την πάλη της να ισορροπήσει ανάμεσα στις  δύο δυνάμεις που κυβερνούν το σύμπαν: την αγάπη και το φόβο .

Η επιθυμία μου είναι, μέσω της εμπειρίας αυτής, κάποιο κομμάτι μέσα στον καθένα που παρακολουθεί την παράσταση να αναμοχλευτεί, θεραπευτεί, εμπνευστεί, συνειδητοποιώντας ότι όχι μόνο είναι  δικαίωμα αλλά είναι ζωτικής σημασίας να επιτρέψει στο εσωτερικό δυναμικό / παιδί / δημιουργό να εκδηλωθεί ελεύθερα στον κόσμο».

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι την Margo Nancyfor ακολουθούν οι συνεργάτες της από την Νέα Υόρκη: Dave Eggar (τσέλο), Chuck Palmer (ντραμς και κρουστά) και Phil Faconti (κιθάρα).

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, σε μουσική και κείμενο Margo Nancyfor, υπογράφει η Θεοδώρα Βουτσά, την επιμέλεια του κειμένου η Εβίτα Ζημάλη, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης και την ενδυματολογία η Κατερίνα Παπανικολάου.

Δείτε το teaser της παράστασης